Amazon представи първия си домашен робот, който медиите определиха като

...
Amazon представи първия си домашен робот, който медиите определиха като
Коментари Харесай

Роботът на Amazon е "Alexa на колела"

Amazon показа първия си домакински робот, който медиите дефинираха като „ Alexa на колела “.
Роботът Astro в началото ще бъде наличен единствено за стеснен брой хора против 1000 $, а по-късно би трябвало да бъде пуснат за всички на пазарни цени. Роботът няма кой знае какви разширени функционалности, по тази причина въпросът е какъв брой хора в действителност ще похарчат пари за него.
Astro се състои се от две колела (12 инча в диаметър), малко място за предпазване и екран. Той идва с 5 вградени мотора, камери, датчици, а има и перископна камера, която може да се повдигне над равнището на масата.

Домашното наблюдаване е една от опциите на Astro, която Amazon акцентира. Например, когато домът ви е празен, Astro може да бъде задействан посредством приложение, с цел да направи няколко обиколки из жилището или къщата. Роботът може да картографира повърхността на дома и да се движи към него, като заобикаля всички трудности. Може да изпълнява гласови команди (чрез " Alexa " ), т.е. - може да го накарате да чете прогнозата за времето, да дава отговор на разнообразни въпроси, да ви пуска музика. Може да го употребявате и за видео диалози.

Друга опция, която може да се употребявате, е да накарате Astro да ви донесе нещо от прилежащата стая. Чаша, бутилка бира... може да бъдат натоварени от прилежащата стая и пратени при вас, до момента в който гледате мач, примерно. Astro също има два високоговорителя, които са много мощни, т.е - той може да се употребява като портативен високоговорител.

Това е. Не чисти стаи, не е ясно какво ще стане, в случай че дете или домакински любим седнат на него. Amazon се надява, че с течение на времето роботът ще става все по-добър, тъй като като се изключи че ще може да се учи от навиците на притежателите, разработчиците ще могат да създават приложения, посредством които ще усилят опциите му.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР