Amazon планира да изгради мрежа от повече от 3000 сателити

...
Amazon планира да изгради мрежа от повече от 3000 сателити
Коментари Харесай

Amazon с амбициозен план за сателитен интернет

Amazon възнамерява да построи мрежа от повече от 3000 спътници в упорит опит за даване на световен високоскоростен достъп до интернет, заяви CNBC.

Известен като план Kuiper, този ход разкрива последната галактическа упоритост на Джеф Безос. Amazon към този момент разгласи, че облачният бизнес ще построи мрежа от сателитни уреди на Земята, а галактическото дружество на Bezos - Blue Origin, продължава да се доближава към стартирането на галактически туризъм.

"Проектът Kuiper е нова самодейност за пускане на съзвездие от ниски орбитални спътници, които ще обезпечат високоскоростна широколентова интернет връзка с ниска инертност към необслужвани или незадоволително обслужвани общности по целия свят. Това е дълготраен план, който планува обслужването на десетки милиони хора, които нямат достъп до широколентова интернет мрежа. Очакваме с неспокойствие да си партнираме по тази самодейност с компании, които споделят тази обща визия ", съобщи представител на Amazon.

Предложението на Amazon е за мрежа от 3236 спътника. Изграждането, стартирането и употребата на спътниците ще изискват натоварен капитал, евентуално в размер на милиарди долари. Bezos към този момент финансира Blue Origin с над 1 милиарда $ годишно, а Amazon остава една от най-ценните компании в света.

Няколко компании се състезават за построяването на широколентова мрежа от ново потомство в космоса, споделяйки проекти да употребяват по този начин нареченото съзвездие от стотици или даже хиляди дребни спътници.

SpaceX на Илън Мъск започва два тестови спътника за мрежата си Starlink предходната година, първата стъпка към реализирането на задачата да бъде основано съзвездието от 4425 спътника. Освен това предишния месец OneWeb, поддържан от Softbank, задейства първите шест спътника на своята мрежа, която възнамерява да стартира със съзвездие от 650 взаимосвързани спътника. Boeing и канадският оператор Telesat също разкриха проекти за високоскоростни интернет съзвездия.

Сателитният интернет е новата галактическа конкуренция. SpaceX подаде поръчка при започване на 2015 година към Федералната комисия по връзките, с цел да изпрати 4425 спътника в ниска земна орбита и да обезпечи международна високоскоростна интернет мрежа. Множество други компании също опитват с разнообразни технологии, създават нови бизнес проекти и подават заявки към Федералната комисия по връзките на Съединени американски щати за достъп до частите от информационния набор, които би трябвало да обкръжат Земята с наличен, бърз и благонадежден интернет.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР