Amazon обяви, че ще направи инвестиция от 1 милиард евро,

...
Amazon обяви, че ще направи инвестиция от 1 милиард евро,
Коментари Харесай

Amazon инвестира 1 милиард евро за електрически камиони в Европа

Amazon разгласи, че ще направи инвестиция от 1 милиард евро, които ще послужат за обновяването на автопарка на компанията в Европа. Към момента той наброява към 3000 транспортни средства, а след разрастването и усвояването на средствата, тази цифра би трябвало над три пъти. Очаква се да бъдат поръчани към 6000 електрически буса, както и спомагателни 1500 електрически камиона.



Вероятното поръчката за по-големите камиони ще бъде ориентирана към Mercedes, които през последните години са главен сътрудник на компанията. Заедно с инвестицията за транспортни средства, Amazon ще обслужи и инфраструктурата за зареждането им, която също ще бъде извънредно значима. Очаква се проектът да влезе в деяние напълно скоро и да завърши през идващите пет години.

Сериозната инвестиция е провокирана от ограниченията, които Европейски Съюз одобри неотдавна и възбраната за мотори с вътрешно горене, която ще влезе в действие от 2035 година. Очаква се в края на инвестицията, Amazon да разполага с над 10 хиляди електрически транспортни средства на пътя, споделят от компанията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР