Альона НЕЙКОВАНапук на кахърите на по-възрастните, че сегашното поколение за

...
Альона НЕЙКОВАНапук на кахърите на по-възрастните, че сегашното поколение за
Коментари Харесай

Урокът на кръвта

Альона НЕЙКОВА

Напук на кахърите на по-възрастните, че настоящето потомство за нищо не го е грижа и се вълнува единствено от ставащото във фейсбук, младите ни дадоха страховит урок. Стотици младежи стремително се отзоваха точно на публикувания в обществените мрежи апел да се подари кръв за 17-годишната Александра, потърпевша на пешеходна пътека в столичния квартал " Люлин ". Съученици и другари на блъснатото от рейс момиче, както и изцяло непознати хора, часове наред настойчиво мръзнаха на минусови температури пред Националния център по трансфузионна хематология.

И до момента в който родителите на Али горещо се молеха професионализмът на лекарите в " Пирогов " да помогне на щерка им, спасението пристигна и от благородството на доста други деца. От тези, които осъзнават, че даже стъпването на " зебра " не ги застрахова от безхаберието на джигитите по пътищата на България. От бъдещето на страната ни, което ще продължи да счита политиката за мръсна дума, тъй като на опашката за кръводаряване до момента не е видян нито един народен представител или министър. От възпитаните да бъдат на първо време Човеци, а не да се считат за освен това от другите, тъй като са спечелили милиони от евросубсидии. От рискуващите сами да се разболеят в студеното време, само че да се разделят безусловно безплатно с тези нужни мл, които капка по капка вдъхват религия в сърцата ни. И вяра, че българите не сме постоянно мрънкащи същества, вторачени в личните си грижи, а можем и да се вдигнем от топлите си кревати и да застанем един до различен, въпреки и на метър и половина разстояние, с цел да покажем, че към момента сме хора.

Независимо че в този случай става дума " единствено " за един човешки живот. Защото изцяло непознати пожелаха да се резервира най-скъпото, което имат майката и бащата на Александра. А това е скъпо за всички нас.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР