„Алтернативният ни бюджет е бюджет на развитието, защото в него

...
„Алтернативният ни бюджет е бюджет на развитието, защото в него
Коментари Харесай

Алтернативният бюджет на опозицията е заявка за бъдещо управление

„ Алтернативният ни бюджет е бюджет на развиването, тъй като в него предлагаме с изключение на финансиране на секторите, и промени в тях. Традиционно коалиция "БСП за България " и парламентарната ни група изготвя, показва и внася в Народното събрание различен бюджет на държавното управление и ръководещото болшинство. Тази година ръководещите показаха своя бюджет като повече от същото. Нашият бюджет е бюджет на развиването, тъй като в него предлагаме с изключение на финансиране на обособените браншове, измененията в тези браншове, които ще доведат до резултат, подобряващ благосъстоянието на българските жители. Това съобщи ръководителят на „ Българска социалистическа партия за България “ Корнелия Нинова по време на представянето на различния Бюджет 2020 на левицата в Народното събрание. Тя уточни, че левицата залага няколко съществени политики и промени. Първо – предлага се данъчна смяна, тъй като вкарват първа стъпка към фамилното подоходно облагане.

Лидерът на левицата разяснява някои от акцентите в предложенията на Българска социалистическа партия: „ По време на акцията за локалните избори обещахме на хората, че ще създадем предложение част от техните налози да остават в общините. Затова внасяме предложение 1/5 от налозите върху приходите на физическите лица и част от Данък добавена стойност да остават в общината “, съобщи Нинова. Тя разяснява и предложенията за промени в пенсиите - преизчисляване на всички пенсии с нов коефициент на приблизително осигурителния приход от 2016 година „ Не може повече възрастните хора да живеят под прага на бедността “, безапелационна е Нинова.

Председателят на левицата разяснява още препоръчаната промяна в опазването на здравето. Държавните и общински лечебни заведения да не са търговски сдружения, понижаване Данък добавена стойност на медикаменти, безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години – са единствено част от различните оферти на левицата. Относно образованието, Българска социалистическа партия предлага да има един учебник по един предмет, който да бъде безвъзмезден до 12 клас.

„ Нашето предложение е - роля на страната в стопанската система. Тази роля да се реализира посредством няколко фондове за вложения, както и „ Фонд Северозапад “. Северозападът е зарязан район, за който страната би трябвало да предложи специфични грижи “, разяснява още Нинова.

Тя акцентира, че различният ни бюджет е поръчка за бъдещо ръководство. "Когато народът ни се довери и спечелим парламентарни избори, ще кажем, че ще вършим това с страната и го предлагаме към този момент трета година. Ние сме поредни, безапелационни, аргументирани. Бюджетът ни е обществено насочен, подсигурява икономическо развиване и е финансово е гарантиран “, заключи Нинова.

Депутатът Румен Гечев уточни, че различният бюджет на Българска социалистическа партия подсигурява напредък през бюджетни принадлежности. „ Когато се образува бюджет, той би трябвало да отговоря на няколко въпроса - взема решение ли въпроса с догонващия напредък препоръчаният от ръководещите бюджет? Не го взема решение ", безапелационен е той. По думите му другите страни в Европейски Съюз залагат по-високи темпове на напредък, а нашето държавно управление се движи в противоположната посока.

Гечев добави, че предложенията на ръководещите не вземат решение въпроса със обществената поляризация и демографската рецесия. Те резервират плоския налог. С различния бюджет, по думите на Гечев, от Българска социалистическа партия оферират решение на въпроса със обществената поляризация - освен посредством прогресивното подоходно облагане, само че и с повишение на вложенията.

„ Каква е ролята на страната за икономическото развиване? Другите страни залагат относително високи разноски. ГЕРБ оферират да се движим надясно - към едва развити африкански и азиатски страни, а ние - наляво, към Франция, Италия, Германия, някогашните социалистически страни, които в този момент ни изпреварват “, сподели още Гечев. Той разяснява, че посредством политиката на приходите освен се оферират решение на обществени въпроси, само че и ръководство на пазарното търсене. Народният представител напомни, че 1,5 млн. българи живеят под прага на бедността и че левицата са създали различни политики, които да трансформират обстановката.

Гечев посочи, че от Българска социалистическа партия оферират нарастване на средствата за майки - студентки, помощи за млади фамилии, диференцирани ставки на Данък добавена стойност. „ Само България и Дания нямат диференцирани ставки. Така се подтиква потреблението и се улесняват фамилиите “, съобщи той. Предложенията на левицата са налозите за медикаменти да бъдат 9%, на артикули от първа нужда - на 5 %.

„ Този различен бюджет е съветван с специалисти от УНСС и Стопанския факултет на Софийския университет “, означи професорът. Пламен Милев обърна внимание, че различният бюджет на левица съдържа цялостна и приключена политика за фамилията, децата, младите родители – и този проект възлиза на 890 млн. лв..
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР