Алтернативната медицина е известна със своята ефективност по отношение на

...
Алтернативната медицина е известна със своята ефективност по отношение на
Коментари Харесай

Масаж на кутрето може да излекува всичко

Алтернативната медицина е известна със своята успеваемост във връзка с метода към лекуването. Въпреки актуалните способи за диагностика и възобновяване, хората не престават да се обръщат към антични техники и ритуали. Една такава остаряла техника е лекуването с масажиране на дребните пръсти на ръцете. Лекарите споделят, че тайната мощ на дребния пръст е била известна още в античен Рим, предава zdrave.to.

Римските лечители знаели, че с натискането на пръста можете да възстановите здравето на боец или центурион. Нещо повече, даже римските владетели прибягват до сходен способ за поправяне на личното си здраве. Същността на лекуването е в вярната операция на пръста.

Медицината от дълго време е показала, че огромен брой нерви са съсредоточени в човешките крака. Масажът на тези крака лекува заради предаването на импулси към всички органи. Например, благодарение на дребния пръст можете да ревизирате здравето на черния дроб. За задачата разперете пръстите на дланта, като ги държите в напрежение. След това би трябвало да опитате да огънете показалеца си. Ако по време на това придвижване дребният пръст резервира ситуацията си, тогава черният дроб е естествен. Ако пръстът стартира да се движи, тогава е належащо да отделяте 2-3 минути дневно за масаж на дребния пръст.

С помощта на дребния си пръст можете да отпуснете ръцете си и да премахнете умората. За това е належащо да масажирате кутрето, като започнете с фалангата с нокътя и натиснете, преминете към основата на пръста, преминавайки през целия дребен пръст.

Лекарите означават, че на същия принцип всеки пръст върху ръката на индивида е виновен за избрана група органи. Например, междинните стави на пръстена и междинните пръсти са крепко свързани с коленете на индивида. Ако пациентът има проблеми с коляното (боли или се огъва зле), тогава той може да опита да добави курса на лекуване със специфични билкови превръзки на пръста. За тези цели е добре подобаващ лейкопласт със семена на растения като моркови, червени чушки и домати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР