Alphabet се присъедини към клуба на компаниите-трилионери на Уолстрийт. Компанията

...
Alphabet се присъедини към клуба на компаниите-трилионери на Уолстрийт. Компанията
Коментари Харесай

Alphabet достигна 1 трлн. долара пазарна стойност

Alphabet се причисли към клуба на компаниите-трилионери на Уолстрийт. Компанията - майка на Гугъл стана третата софтуерна компания в клуба, като добави стойност в размер на към 8 милиарда $ в четвъртък, изтрелвайки капитализацията на холдинга над границата от 1 трлн. $.

Към момента Apple е най-скъпата компания в Съединени американски щати, с пазарна капитализация от 1.38 трлн. $, а Microsoft коства съвсем 1.3 трлн. $. Това е и първият случай, когато три американски компании костват най-малко 1 трлн. $ едновременно, оповестява CNN.

Основните доходи от реклама на Гугъл, които съставляват 84% от общите годишни продажби на Alphabet през последното регистрирано тримесечие, доведоха до последното годишно нарастване на приходите от 20% за последното десетилетие. Компанията регистрира облаги за четвъртото тримесечие на 3 февруари.

Компанията направи скока от 900 милиарда $ до 1 трилион $ пазарна стойност за 47 търговски дни, сочат изследвания на Dow Jones Market Data.

Apple стана първият член на софтуерния бранш с пазарна капитализация в размер на 1 трилион $ през август 2018 година, а запасите му продължиха да се повишават и през 2019 година - с 86%. Луп Вентор, дълготраен анализатор на Apple, даже предвижда, че Apple може да доближи оценка от 2 трилиона $ през 2020 година

Amazon, която в този момент се прави оценка на към 930 милиарда $, надмина цената от 1 трилион $ в договорка от септември 2018 година, само че в никакъв случай не е затваряла комерсиалната сесия над сумата, като по този метод и в никакъв случай публично не е имала пазарен предел от над 1 трилион $.

Вероятно е в идващите месеци и Фейсбук също да стане част от елитните компании, които костват повече от 1 трилион $. В момента бизнесът на компанията се прави оценка на 632 милиарда $, посредством, в огромна степен, на 51-процентния скок в акциите през 2019 година

Акциите на Alphabet означават положително начало, като са се повишили с 8 на 100 единствено от началото на годината. Останалата част от софтуерните колоси също означават растеж, благодарените на оптимизма от подписаната „ първа фаза “ сред Китай и Съединени американски щати.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР