Алкохолът е висококалоричен и консумиран в големи количества влияе неблагоприятно

...
Алкохолът е висококалоричен и консумиран в големи количества влияе неблагоприятно
Коментари Харесай

Как да комбинираме правилно алкохол и храна, без да напълнеем?

Алкохолът е висококалоричен и употребяван в огромни количества въздейства неподходящо на тялото. И в тази ситуация не става въпрос за отрицателното му въздействие върху апетита или в броя на калориите в него, а в друго негово отрицателно свойство: огромното количество алкохол предизвиква неизправности в храносмилателната система, което способства за отлагането на мазнини в най-уязвимите елементи на тялото.

Този отрицателен резултат може да се избегне, в случай че знаете по какъв начин вярно да комбинирате алкохолни питиета с други питиета и храна, с цел да не напълнеете. Австралийският диетолог Сара Ди Лоренцо разкрива верния метод за това.

Коктейли и сладки питиета

Най-опасни за фигурата са коктейлите и напитките, които съдържат сладки сиропи и сода. Като образец експертът показва познатия на мнозина коктейл Джин-тоник, който се подготвя въз основата на сладостен безалкохолен тоник. Разбира се, тази композиция придава на напитката неповторим усет, само че също така скапва фигурата. По-добре е да се откажете от напитката или да я замените с джин и сода. Тази алтернатива е доста по-полезна за фигурата, защото съдържа единствено 83 килокалории, а в първата напитка те са 183. Разбира се, разликата е осезаема.

Вино и шампанско

Когато избирате сред шампанско и вино, дайте желание на сухото шампанско, защото този тип алкохол е по-малко калоричен - една чаша съдържа единствено 77 килокалории, което е много малко спрямо чаша алено вино.

Аперол и текила

Диетологът също по този начин предложи да се размени виното с по-нискокалорична опция и много известна през днешния ден напитка - Aперол. В чаша от нея се съдържат единствено 125 килокалории.

Въпреки това, най-нискокалоричната напитка и най-благоприятен вид за тези, които желаят да запазят фигурата си, е текилата - една чаша съдържа единствено 60 килокалории.

Как да пием алкохол и да не дебелеем?

Ако сте огромен почитател на алкохола, само че сте загрижени за здравето и фигурата си, пробвайте се да се придържате към следните правила:
Какви болести предизвикват другите типове алкохол?
Алкохолът постоянно е рисков. Според терапевта от SberHealth Алена Хрипкова няма безобидна доза алкохол. Тя изяснява, че черният дроб на в...
Прочети повече
Пийте не повече от две-три питиета дневно, само че най-малко 4-5 дни в седмицата не консумирайте алкохол. Паузите и дните на недояждане ще разрешат на черния дроб да си почине, ще стабилизират храносмилателната система и ще решат казуса със задържането на течности в организма.

В дните, в които консумирате алкохол, приемайте по чаша вода с всяка изпита напитка. Това ще ви помогне да избегнете дехидратация, главоболие и задържане на вода, което постоянно е повода за наддаване на тегло на идващия ден.

Д-р Лоренцо също по този начин посъветва деликатно да подхождате към избора на храните, които консумирате с алкохол. В никакъв случай те не би трябвало да са пържени и мазни, както с високо наличие на въглехидрати. Вместо това, когато употребяват алкохол, наблегнете на протеини и зеленчуци.

Важно: Статията е с информативна цел и предоставената в нея информация не може да замести консултацията със експерт, както и да анулира рекомендациите му!

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР