Алкална супа, която понижава киселинността на тялото и предотвратява редица

...
Алкална супа, която понижава киселинността на тялото и предотвратява редица
Коментари Харесай

Алкална супа, която понижава киселинността на тялото

Алкална чорба, която намалява киселинността на тялото и предотвратява редица болести.

От години в обществените мрежи се дискутира тематиката дали тялото може да бъде алкално или кисело. Науката споделя, че кръвта би трябвало да е неутрална до леко алкална (7,35-7,45), а кожата ни има леко кисела среда, към 5,5, до момента в който вагиналното равнище на pH е 4,5.

При висока киселинност на кръвта, тялото се разболява или умира. В нашето тяло имаме най-различни буфери, които поддържат pH на тялото, само че когато живеем стресиращ живот, поради нездравословното хранене или контузия, пораждат нарушавания на салдото, изключително на кожата и мускулната тъкан.

За да сме здрави, да се усещаме добре и да изпълняваме ежедневните си задания с лекост, би трябвало да поддържаме този баланс. При най-малкото отклоняване от тази стойност, ние започваме да се усещаме изтощени, летаргични, подути и като цяло не доста добре.

Въвеждането на здравословна диета може да възвърне pH салдото на урината и слюнката ни.

Алкална чорба
Тази възстановителна, здравословна и вкусна чорба, която можете да ядете за обяд или вечеря, ще помогне за възобновяване на салдото и понижаване на киселинността на тялото. Можете да добавите пресни подправки, ленено семе, орехи, зехтин или тиквено масло. Можете да пасирате супата.

Можете да я приготвите вечер и да си вземете от нея за офиса или просто да я стоплите, когато се приберете у дома. Тъй като приготвянето на добра чорба изисква малко повече време, добре е да я приготвите авансово.

Количеството чорба в тази рецепта е задоволително за няколко дни. Във всеки случай изберете сезонни зеленчуци и и доливайте в супата от водата, в която сте варили други зеленчуци. Тази чорба може да престои два до три дни и постоянната й консумация е чудесна стъпка към възстановяване на цялостното здраве.

Необходими съставки:
950 мл. вода
1 приблизително огромен картоф
1 морков
1 бяла ряпа
1 филиз целина
50 гр. зелен лук
160 гр. заквасена сметана
морска сол на усет

Приготвяне:
В огромен съд кипнете 950 мл. вода. Добавете нарязания картоф и по-късно останалите зеленчуци.

Гответе на слаб огън за към 15 минути или до момента в който зеленчуците омекнат.

Ако желаете да получите гъста чорба, изключете котлона и деликатно поставете сместа в блендер или използвайте ръчен миксер.

Вижте още: Запушване на мивката: няколко метода да се справите с него

Добавете заквасената сметана и сол на усет. Разбърквайте, до момента в който получите пюре, по-късно гарнирайте с пресни подправки и студено пресовано масло.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР