Alibaba вече позволява и на компании от няколко други държави

...
Alibaba вече позволява и на компании от няколко други държави
Коментари Харесай

Alibaba отваря платформата си за търговци извън Китай


 Alibaba отваря платформата си за търговци отвън Китай

Alibaba към този момент разрешава и на компании от няколко други страни да продават артикули на неговата платформа, написа Engadget. AliExpress, който дава опция на дребните и междинни организации в Китай да продават артикули в над 150 страни, е налична за Италия, Русия, Испания и Турция. Също по този начин колосът се надява да разшири уеб страницата си и за търговци от други страни.

AliExpress е прочут с това, че продава артикули на извънредно ниски цени. Например на уеб страницата му може да се откри калъф за iPhone единствено за 49 цента. Миналата година платформата записва 94% нарастване на продажбите. „ Тази година е първата за нашата тактика „ от локално към световно ". Тя е тясно обвързвана с по-широката тактика за глобализация на Alibaba “, разясняват от компанията.

Глобалната агресия на Alibaba е насоченa против Amazon – сега най-голямата платформа за търговия на дребно в света. Но превъзходството на Alibaba в Китай надали може да бъде надмината, а тази година се чака страната да изпревари Съединени американски щати и да стане най-големият пазар за търговия на дребно в света. Междувременно американският колос не съумя да се откри в Китай, където потребителите избират Alibaba и JD.com. Миналия месец Amazon разгласи, че затваря своята платформа за продажби в Китай.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР