Алиансът Renault-Nissan увеличава залозите си на пазара на електрически автомобили

...
Алиансът Renault-Nissan увеличава залозите си на пазара на електрически автомобили
Коментари Харесай

Renault-Nissan увеличава инвестициите в Китай

Алиансът Renault-Nissan усилва залозите си на пазара на електрически коли в Китай. Компаниите ще основат нов венчър с локална компания, която да създава коли на ток, които да дават отговор на строгите правила за нездравословни излъчвания в страната.

Renault SA и Nissan Motor Co. ще държат по 25% от eGT New Energy Automovie Co., а останалите 50% ще са благосъстоятелност на Dongfeng Motor Co. Партньорите ще основат нов електромобил, основан на платформата за дребни SUV, към този момент създадена от алианса. Китайската компания към този момент създава модела Kadjar на Renault и седаните Teana на Nissan в страната.

Автомобилните производители усилват вложенията си в електрически коли, с цел да посрещнат по-строгите правила за нездравословни излъчвания и разход на гориво, които огромните пазари ще вкарат скоро. Китай, да вземем за пример, ще показа нов закон, съгласно който автомобилните компании, които нямат задоволително електрически коли в гамата си, ще бъдат глобявни.

Dongfeng има 14% от Peugeot SA, а също по този начин създава и два модела на Citroen. Партнира си и с Honda и Kia.

Миналата седмица Ford разгласи, че върви по същия път, като френските си съперници, а Volkswagen получи утвърждение за сходна договорка още през май.

Моделът, създаван от Dongfeng, ще се продава под марката Nissan в Китай и ще коства към 8 000 $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР