Алгоритмите с изкуствен интелект вече разпознават лица по-точно отколкото човек(снимка:

...
Алгоритмите с изкуствен интелект вече разпознават лица по-точно отколкото човек(снимка:
Коментари Харесай

Изкуствен интелект познава все по-точно лицата с маски


Алгоритмите с изкуствен интелект към този момент разпознават лица по-точно в сравнение с човек
(снимка: CC0 Public Domain)

Нова технология за различаване на лица може да разпознава пасажерите на самолетните компании с маски за лице през по-голяма част от времето , съгласно нови данни от Дирекцията за просвета и технологии (DHS) на Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати.

В най-хубавия случай AI технологията разпознава 96% от пасажерите с маски, спрямо съвсем 100% при немаскираните пасажери, сочат резултатите от проучването „ Биометричното рали 2020 ”, проведено от обвързвана с DHS тестова лаборатория. Тестовете правят оценка 60 комбинации от разнообразни камери и логаритми, употребявани за идентифициране на човек.

За хората, носещи маски за лице, междинната акуратност е 77%, в съпоставяне със междинната стойност от 93% за немаскираните участници. Най-лошият % е бил 4% за маскирани пасажери и 11% за немаскирани, демонстрират данните, огласени в обява на.

Най-добрите логаритми сега несъмнено са по-добри от най-хубавите хора при различаване на лица, споделя Арън Вемури, шеф на Центъра за биометрични и идентификационни технологии.

DHS е задължена от закона да създаде автоматизирана биометрична система, която употребява физическите характерности на обещано лице – като модел на лицето или пръстов отпечатък, за разпознава задгранични жители, влизащи и излизащи от Съединени американски щати.
още по тематиката
Въз основа на резултатите, организациите, които употребяват технологията за, биха могли да разрешат на хората да запазят маските си, намалявайки рисковете за доста пасажери и личния състав, работещ на летищата, разяснява Вемури. Данните от „ Биометричното рали 2020 ” са предварителни и в бъдеще ще бъдат оповестени още резултати от проучването.

Преди пандемията най-хубавият биометричен логаритъм имаше 5% крах при различаване на хора с маски на лицето. Повечето логаритми преди Covid-19 не успяваха да разпознават сред 20% и 50% от изображенията, съгласно отчет от юли на Националния институт по стандарти и технологии (NIST). Към ноември се следи доста усъвършенстване в точността.

Други биометрични идентификатори няма да работят толкоз добре в ерата на Covid-19, съгласно Rank One Computing, компания за биометрични логаритми. Например, основава опция за предаване на заболявания, споделят от компанията, а технологията за е сложна за всеобщо използване.

Технологията за различаване на лица е подложена на непоколебим надзор, с цел да отговори на условията за дискретност. Съвсем неотдавна деятелите от „ Black Lives Matter ” се възпротивиха против наклонността към расови пристрастия на технологията. А някои компании прекратиха продажбите на технологията на полицейски ръководства.

През декември негър мъж осъди полицейско ръководство в Ню Джърси за подправеното му идентифициране като обвинен в случай с кражба. Миналия юни полицията в Детройт задържа негър за 30 часа, откакто беше разпознат неправилно от софтуера за различаване на лица.

Доклад от NIST за 2019 година демонстрира по-високи равнища на подправени позитивни резултати за азиатски, афроамерикански и локални лица по отношение на изображенията на бели лица. Няколко щати и градове са сложили ограничавания за потреблението на технологията за различаване на лица от полицията, в това число Масачузетс, Калифорния, Ню Хемпшир и Портланд, Орегон, само че наредбите в цялата страна са разнообразни.

За да се оправи с разликите в качествата за различаване, проучването „ Биометрично рали ” 2020 употребява 582 участници от 60 разнообразни страни, което му обезпечава данни от разнородни групи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР