Алексей Навални, СЗО и Грета Тунберг са сред номинираните за

...
Алексей Навални, СЗО и Грета Тунберг са сред номинираните за
Коментари Харесай

Навални и Грета Тунберг са сред номинираните за Нобел за мир


Алексей Навални, СЗО и Грета Тунберг са измежду номинираните за Нобеловата премия за мир, заяви Ройтерс.

Днес е последният ден за номинации за тази премия. Кандидати могат да се оферират от хиляди души, от членове на парламенти по целия свят, както и от предходни лауреати. Тези номинации обаче не ангажират решението на Нобеловия комитет в Осло.

Навални, СЗО и Тунберг са номинирани от норвежки депутати, които до момента са номинирали спечелилия всяка година от 2014 година насам като се изключи 2019 година, отбелязва Ройтерс.

Норвежкият Нобелов комитет, който присъжда Нобеловата премия за мир, не разяснява номинациите. Той държи в загадка имената на номиниращите и на неуспелите претенденти, само че самите номиниращи могат да разгласят обществено кого са номинирали.

Сред другите номинирани са беларуските активистки Светлана Тихановска, Мария Колесникова и Вероника Цепкало, Унгарският Хелзинкски комитет и формираната от полски съдии правозащитна организация " Юстиция ".

Други номинирани са някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, НАТО, Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците, активистката за самостоятелност на Западна Сахара Аминату Хайдар, Международната галактическа станция и Международното скаутско придвижване.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР