Алексей Навални нямаше политически шансове, единствената му голяма сила беше

...
Алексей Навални нямаше политически шансове, единствената му голяма сила беше
Коментари Харесай

Весела Чернева: Русия се върна във времето на Гулаг и политическите убийства


Алексей Навални нямаше политически шансове, единствената му огромна мощ беше моралната. Всъщност той към този момент има моралното предимство и евентуално до края на режима на Путин Навални ще бъде иконата, която самият Путин сътвори. Това съобщи пред бТВ зам.-директорът на Европейския съвет за външна политика Весела Чернева.

По думите ѝ Русия е страна, която се е върнала във времето на политическите пандизчии, на Гулаг (Главно ръководство на трудово-изправителните лагери), на политическите убийства във време на дисиденти, които стават все по-малко. Всъщност това беше посланието на Навални, в това число до края - че има смисъл човек да има вяра в това бъдеще, изясни Чернева.

" Ако някой пита струваше ли си отговорът ще пристигна в това дали ще има други след него, които да застанат. Виждам доста смели дами - Юлия Навални, дъщерята на Немцов. Има много руснаци и рускини, които мислят за бъдещето на страна си ", добави тя.
 Вдовицата на Навални участва на Съвета по външни работи на Европейски Съюз
Вдовицата на Навални участва на Съвета по външни работи на Европейски Съюз

След гибелта на брачна половинка си, тя е доста дейна по конгреси, където осъжда Кремъл

Чернева участва на Мюнхенската конференция, където беше оповестена гибелта на съветския опозиционер. " Беше огромен потрес и можеше да се усети в коридорите на конференцията, само че може би най-емоционалният миг и най-запомнящата тирада беше на Юлия Навални, която безусловно часове след обявяване на гибелта на нейния брачен партньор излезе на конференцията и приказва. Беше доста обрана, доста в себе си, само че доста решителна. Такъв беше и той - доста съдбоносен човек ", описа Весела Чернева.

Самата тя се среща с Навални в Москва през 2016 година " Срещата с Навални беше доста впечатляваща, тъй като още тогава беше ясно, че той няма шансове като политически водач в модерна Русия и все пак оптимизмът му беше доста впечатляващ. Един човек, който има вяра, че Русия може да бъде едно друго място и че има доста младежи, които не имат вяра на Путин и не желаят Русия да се връща още веднъж десетилетия обратно както наподобява сега ", разяснява още тя.
 Отново - къде е Алексей Навални? Може би тялото му е в Салехард
Отново - къде е Алексей Навални? Може би тялото му е в Салехард

Дори и майката на Навални не знае, съратници и публицисти вървят по следите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР