Александър Зверев спечели титлата на турнира от сериите Мастърс в

...
Александър Зверев спечели титлата на турнира от сериите Мастърс в
Коментари Харесай

Александър Зверев шокира Федерер и вдигна титлата в Монреал

Александър Зверев завоюва купата на шампионата от сериите Мастърс в Монреал след победа над Роджър Федерер с 6:3, 6:4 за малко повече от час игра. Точките от шампионата му осигуриха ново нанагорнище в ранглистата и от през днешния ден (14 авгус) той е седми в света.

Поражението пък е едвам трето за швейцарската легенда през този сезон. 36-годишният Федерер бе окуражен да завоюва първата си купа в Монреал, само че бе спрян от младия 20-годишен немец от съветски генезис в Битката на поколенията. Така Зверев взе реванш за загубата от Федерер през юни на трева на финала в Хале.

Германецът показва повече прохлада и проби още първоначално за 3:1, след което затвори първия сет с 6:3.

Федерер последователно откри своя темп във втория сет, само че още веднъж позволи пробив в седмия гейм и по-късно Зверев затвърди, печелейли с 6:4.

Титлата е втора за Зверев на Мастърс шампионат този сезон след триумфа му в Рим, където на финала победи Новак Джокович.
" Победа над Роджър е нещо доста особено, тъй като той е кумир за мен. Да победиш най-великият на всички времена и то не на кой да е край, а на Мастърс, е ужасно ", сподели Зверев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР