Александър Зверев прави много колеблив сезон и определено не оправдава

...
Александър Зверев прави много колеблив сезон и определено не оправдава
Коментари Харесай

Зверев към Алкарас: Може да си на 5 години, но няма по-добър играч от теб в света

Александър Зверев прави доста неуверен сезон и несъмнено не оправдава огромните упования към себе си, откакто приключи 2021-ва година с купа от финалите на ATP и не скри, че оттук нататък ще гони първата позиция в международната класация. Досега обаче германецът не е спечелил нито един трофей през 2022-ра и позволи редица загуби от тенисисти с доста по-скромни от неговите благоприятни условия. Все отново наподобява, че международният номер 3 е на верния път, тъй като през тази седмица сподели първи проблясъци на най-хубавия си тенис, с цел да надиграе двама представители на топ 10 и да се класира за финала на Мастърса в Мадрид.

Там обаче Саша трябваше да се трансформира в следващата жертва на необикновено надарения Карлос Алкарас, който изуми тенис обществеността с поредните си триумфи над Рафаел Надал и Новак Джокович. Поражението пък наподобява не се е отразило отрицателно на германеца, съдейки по неговите думи при церемонията на награждаването:

" Днес страдах от липса на съгласуваност. Това важеше както за сервиса ми, по този начин и за ударите от главната линия. Изпуснах два обикновени смача, защото всичко се движеше извънредно бързо пред очите ми. Мога обаче да извлека доста позитиви от представянето си тук, имайки поради по какъв начин до момента мъчно въобще печелех мачове в хода на последните месеци.

Искам да поздравя Карлитос. Може да си на пет години, само че си най-хубавия състезател в света все още. Невероятно е за тениса, че имаме такава нова суперзвезда, която ще завоюва толкоз доста Шлемове и ще се трансформира в международен номер едно. Мисля, че Алкарас ще завоюва този шампионат още доста пъти " - приключи речта на миналогодишния първенец от Мадрид.

Източник: ATP

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР