Александър Зверев надигра Рафаел Надал с 6-4, 6-4 и се

...
Александър Зверев надигра Рафаел Надал с 6-4, 6-4 и се
Коментари Харесай

Зверев отстрани Надал в Мадрид

Александър Зверев надигра Рафаел Надал с 6-4, 6-4 и се класира за полуфиналите на тазгодишното издание на шампионата от Мастърс 1000 в Мадрид.

Германецът победи за към един час и 45 минути, като сподели страхотна игра, за спре „ Краля на клея “ в домашната му конкуренция. Матадорът, петкратен първенец в испанската столица, дръпна с пробив за 4-2, само че Зверев съумя след чудесни минаващи удари да върне мигновено брейка. Германският тенисист продължи по възходяща и още веднъж проби за 5-4, след което сервира сполучливо за сета. Във втората част той осъществя един пробив в петия гейм, а по-късно подчини противника за място в полуфиналите.

Там противник на първенеца от 2018 ще бъде австриецът Доминик Тийм, който по-рано обърна американеца Джон Иснър. Зверев и Тийм имат общо 10 мача досега в съперничеството между тях, като австриецът води безапелационно с 8-2 триумфа. Тийм е в серия от четири следващи победи, в това число тази във финала на Ю Ес Оупън предходната година. Един от двата триумфа на германеца обаче против австрийския му конкурент е точно на шампионата в Мадрид през 2018, когато той подвига купата след 6-4, 6-4.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР