Александър Зверев бе принуден да сложи край на миналогодишния си

...
Александър Зверев бе принуден да сложи край на миналогодишния си
Коментари Харесай

Все по-близо до желаното ниво: Безпогрешен Зверев стартира с убедителен успех в Ротердам

Александър Зверев бе заставен да постави завършек на миналогодишния си сезон още през май, когато в полуфиналите на Ролан Гарос обърна глезена си и скъса кръстни връзки. Напълно предстоящо германецът все още е в търсене на оптималната си форма, но през днешния ден сподели непоклатимост в играта си и съумя да пречупи съпротивата на международния №63 Сун-уу Куон в поредни сетове - 6:4 7:6(4), за да си подсигурява място в осминафиналната фаза на АТР 500 конкуренцията в Ротердам, където му следва да се изправи срещу представителя на домакините Талон Грийкспор.

Финалистът от US Open 2020 съумя да се възползва от слабото начало на своя конкурент и реализира пробив още в дебютното подаване на корееца, чиито неубедителни и лишени от скорост удари позволяваха на Зверев да вземе предимство в разиграванията и да опази ранно добитата си преднина. Сервирайки за сета, Саша изпита съмнения и бе изправен пред първите си три брейкбола, само че в последна сметка началният удар му се притече на помощ и с помощта на това той записа откриващия сет против своето име.

Втората част мина напълно под превъзходството на сервиращите, които не срещнаха нито една заплаха от пробив в хода на целия сет, чийто излаз бе решен в тайбрек. Дългият гейм също протече извънредно равностойно, само че пропуск от ракетата на азиатеца за 3:5 наклони везните в интерес на някогашния №3, който оттова насетне бе непреклонен от линията за начален удар и не след дълго се класира за идващия стадий на шампионата. 

He came, he saw, he Kwonquered.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР