Александър Везенков вече официално се превърна в първия български баскетболист,

...
Александър Везенков вече официално се превърна в първия български баскетболист,
Коментари Харесай

Везенков с шанс да запише един от най-великите индивидуални сезони в Евролигата

Александър Везенков към този момент публично се трансформира в първия български баскетболист, който ще играе на финала в най-престижната европейска конкуренция - Евролигата. Най-полезният състезател в шампионата и съотборниците му от Олимпиакос съкрушиха Монако със 76:62 на полуфинала в “Жалгирио Арена ” в Каунас през вчерашния ден, с цел да си обезпечат място на огромния край, където ще се изправят против Реал Мадрид. Битката за трофея ще се организира на следващия ден от 20:00 часа българско време.
 Рецитал на Везенков обезпечи първи край за Олимпиакос в Евролигата от шест години насам! Рецитал на Везенков обезпечи първи край за Олимпиакос в Евролигата от шест години насам!
Така Везенков към този момент има опцията да се трансформира в едвам втория баскетболист в историята на шампионата след Нандо де Коло през 2016-а, печелил най-значимите оценки в границите на един сезон - купата, премията за MVP на Финалната четворка, тази за MVP на сезона и реализаторската купа на името на Алфонсо Форд. До този миг най-хубавият български баскетболист към този момент има във витрината си статуетките за най-хубав изпълнител и за най-полезен състезател на сезона, тъй че задачата е на половина изпълнена. При възможен успех на следващия ден вечер и ново мощно показване във финала водачът на “червено-белите ” ще пренапише историята на Евролигата.

През 2016-а де Коло на практика беше неукротим с екипа на ЦСКА Москва, като изведе съветския гранд към седмата му европейска купа. Французинът приключи сезона със приблизително по 19.4 точки при коефициент от 24.3, като точно тези индикатори и обстоятелството, че ЦСКА беше хладнокръвен през целия ход на сезона му донесоха наградата за MVP на акцията. На Финалната четворка в Берлин де Коло изригна с 30 точки при успеха над Локомотив Кубан на полуфиналите с 88:81, а по-късно записа още 22 точки плюс 7 асистенции при инфарктния триумф над Фенербахче на финала със 101:96 след продължение. Така водачът на “московските армейци ” заслужи званието за MVP на “Файнъл Фор ” и завоюва първата от общо двете си трофеи от Евролигата, маркирайки невижданото си достижение.
 Александър Везенков пред Sportal.bg: На полувремето си казахме, че би трябвало да играем за нашите почитатели Александър Везенков пред Sportal.bg: На полувремето си казахме, че би трябвало да играем за нашите почитатели
Утре вечер от 20:00 часа българско време Везенков ще има опцията да стори нещо сходно в конфликта с Реал Мадрид. През вчерашния ден българинът осъществя 19 точки в коша на Монако, като точно той се отличи с съществена роля за обрата на отбора си в третата четвърт, извоювана с внушителното 27:2. От другата страна на паркета обаче ще е Валтер Таварес от състава на “лос бланкос ”, който изригна с дабъл-дабъл от 20 точки и 15 битки при триумфа над Барселона със 78:66 във втория полуфинал.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР