Александър Везенков се е договорил със Сакраменто Кингс, съобщава водещият

...
Александър Везенков се е договорил със Сакраменто Кингс, съобщава водещият
Коментари Харесай

България отново ще има играч в най-силната баскетболна лига в света

Александър Везенков се е договорил със Сакраменто Кингс, оповестява водещият публицист за НБА Ейдриън Войнаровски. Българският национал към този момент ще играе за " кралете " с контракт за три години. 

MVP на последния сезон от Евролигата подписа договор за три години, като за услугите му от Сакраменто ще платят 20 милиона $. Това поставя завършек на сагата, която през последните седмици раздруса баскетболния свят - дали родната суперзвезда ще остане в своя Олимпиакос, където бе на крачка да вдигне трофея от Евролигата или пък ще замине оттатък океана в търсене на най-големите триумфи.

Изглежда притежателите на пирейския гранд - братята Панайотис и Йоргос Ангелопулос не са съумели да впечатлят задоволително Везенков, макар че се говореше, че те са склонни да вложат солидни финанси за оставането на Саша в червено-белия екип. Така стартира новата приказка на крилото в НБА с екипа на Сакраменто Кингс. Бившият състезател на Арис, Барселона и Олимпиакос е първият българин в " лигата на извънземните " от сезон 1985/1986, когато Георги Глушков се състезаваше за Финикс Сънс.

Според Войнаровски също по този начин Везенков ще играе голяма роля в новия си тим, като той не пропусна и да похвали уменията на родния гений на паркета, осведоми
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР