Александър Везенков и Сакраменто загубиха шанс за директно класиране в

...
Александър Везенков и Сакраменто загубиха шанс за директно класиране в
Коментари Харесай

Сакраменто отстъпи пред Ню Орлиънс и загуби шансове за първата шестица в НБА

Александър Везенков и Сакраменто изгубиха късмет за непосредствено класиране в плейофите в Националната баскетболна асоциация. Тимът ще би трябвало да премине през плей-ин, откакто бе надигран на собствен терен от един от директните си съперници за шестицата Ню Орлиънс със 123:135. Сакраменто позволи пета загуба от този противник през сезона.

Везенков записа близо 11 минути на терена, като приключи с 5 точки - 2/5 при стрелбата от игра, и 2 битки.

Два мача преди края на постоянния сезон Сакраменто е с баланс 45-35, с колкото са и главните му съперници за осмото място Лос Анджелис Лейкърс и Голдън Стейт Уориърс. След по-малко от 24 часа „ кралете “ одобряват Финикс, а в неделя ще са домакини и на Портланд.

Двубоят стартира кошмарно за Сакраменто, който за малко време позволи пасив от 23 точки, което накара Майк Браун рано да завърти състава си. Везенков се появи в игра за първи път малко преди края на първата четвърт, като остана и за малко при започване на втората – общо шест минути. За това време той взе 2 битки в отбрана, само че пропусна и двете си стрелби от тройката, преди да бъде заменен. Постепенно обаче Сакраменто стартира да топи разликата и на почивката се приближи на 58:64.

Българинът остана на пейката през цялата трета четвърт, а в това време „ пеликаните “ поддържаха задатък от няколко точки и преди последната четвърт бяха напред с 98:89. Везенков се завърна на старта на заключителния интервал, вкарвайки 5 бързи точки, само че четири минути по-късно бе изваден, преди да бъде върнат едвам за последните секунди на срещата, когато обаче дуелът към този момент бе решен в интерес на Ню Орлиънс.

Pelicans go 5-0 against the Kings this season
— New Orleans Pelicans (@PelicansNBA)

Най-резултатни за гостите с по 31 точки бяха Зайън Уилямсън и Си Джей Маккълъм (9 тройки, 7 асистенции), Трей Мърфи добави 27 точки.

За Сакраменто Ди‘Арън Фокс осъществя 33 точки и 8 асистенции. Харисън Барнс означи 22 точки, с 19 завърши Кийгън Мъри. Пореден дабъл-дабъл направи Домантас Сабонис – 18 точки и 10 битки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР