Александър Усик постигна първата си победа в супертежка категория на

...
Александър Усик постигна първата си победа в супертежка категория на
Коментари Харесай

Рулетката за мач на Пулев отново се завъртя

Александър Усик реализира първата си победа в супертежка категория на професионалния бокс и това още веднъж завъртя рулетката с възможния мач за международна купа на Кубрат Пулев.

32-годишният украинец отхвърли при започване на 7-ия рунд американеца Чаз Уидърспун на дуела им в Чикаго и към този момент има актив от 17 победи в 17-те си професионални мача (13 от тях с нокаут). Той е олимпийски първенец в кат. 91 кг от Лондон`12 (там победи на полуфинала Тервел Пулев) и бе безспорен международен първенец в долната - полутежка категория, откакто нокаутира Тони Белю през 2018-а.

" Готов съм да се удрям с всеки от огромните. Ако и те са съгласни, ще го създадем ", съобщи украинецът предходната вечер. 

Веднага пристигна и реакцията - от Еди Хърн, промоутъра на някогашния първенец при супертежките Антъни Джошуа. Неговият подопечен (22-1) има реванш на 7 декември в Саудитска Арабия против Анди Руис (33-1), който му лиши купите във версиите IBO, WBA Super, IBF и WBO. 

А спечелилият от този мач ще би трябвало да избира сред две отбрани на пояси - на IBF, където наложителен кандидат е Пулев, и на WBO против Усик. Тъй като и двете отбрани бяха отлагани много време, едната от двете трофеи ще би трябвало да се оваканти.

" Интересното в този момент е, че има двама наложителни кандидати - на IBF и WBO: Кубрат Пулев и Александър Усик. Победителят от Джошуа - Руис ще получи две писма за наложителна отбрана и в тях ще пише: " Трябва да изберете какво ще вършиме. "  Ако вие трябваше да изберете някой от тях, мисля, че щяхте да изберете Пулев ", сподели Хърн.

Той обаче загатна, че българинът би бил доста по-лек вид за дуел с думите: " Всичко е допустимо. Джошуа не би желал да овакантява каквито и да било пояси. Ако питате мен обаче, защото се грижа за него, в случай че той победи Анди Руис – всичко се свежда до многото въпроси без отговор по отношение на Усик в тежка категория. Всички в бокса знаят какъв брой добър е той ”, добави Хърн.

Кубрат Пулев първо има назначен различен дуел - против американеца Райдъл Букър на 9 ноември във Фресно, Калифорния. Той гледа на него като " предпоследното ходило към международната купа ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР