Александър СимовВие сте по-млад, но Илияна Йотова помни, казвам го

...
Александър СимовВие сте по-млад, но Илияна Йотова помни, казвам го
Коментари Харесай

Младежи и държавници

Александър Симов
" Вие сте по-млад, само че Илияна Йотова помни, споделям го като ЕНГ, когато най-голямата добродетел на една партия беше да сложи страната пред партийното и пред гласоподавателите ". 
С този хвъркат лаф се обърна през вчерашния ден Бойко Борисов към президента. Разбира се, без да регистрира обстоятелството, че Йотова въпреки всичко е с една година по-млада от Радев и това, което евентуално е било замислено като комплимент за политически опит се трансформира в следващото навлизане на слон в стъкларски магазин...
Но друго прави усещане в думите на Борисов. Внезапното му изобретение, че една партия може да сложи държавността пред своите ползи. Всъщност в историята на прехода една-единствена групировка е правила това. 
Българска социалистическа партия. 
Нито една друга партия не е работила държавнически по време на всички рецесии, които ни заливаха като проклинание. Започвайки от Кръглата маса, минавайки през буреносните дни на 1997 година, стигайки до същинската борба за отвоюване на страната от лапите на Бойко Борисов.
Всъщност, в случай че нещо в думите на някогашния министър председател нервира, това е точно неналичието наизуст. При него страната беше похитена, завлечена в спалнята с чекмеджетата и в случай че не беше Българска социалистическа партия през днешния ден тя още щеше да е там.
После доста други се залепиха като хлебарки към този протест, само че виждаме, че всичките им старания са просто спектакъл. Рано или късно обаче привършват като сенки към ГЕРБ и компания. 
Много ще е добре един ден всички партии да са държавнически. Но това е комплициран, бодлив, изстрадал път. Битката е тежка, само че си заслужава.
Питайте Българска социалистическа партия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР