Александър Иванов: Започваме продажби и в обектите на Лукойл ©

...
Александър Иванов: Започваме продажби и в обектите на Лукойл ©
Коментари Харесай

"Ин-Трейд Балкани" инвестира 500 хил. лв. в налагане на нова марка бебешки пелени

Александър Иванов: Започваме продажби и в обектите на " Лукойл "

© Юлия Лазарова Още по тематиката
Как веригите оферират бебешки храни, питиета, козметика и хартиени артикули

Из записките на тайния клиент на 29 май
22 юни 2015
Eвтините артикули при козметиката за бебета и деца свиват каузи си
28 фев 2014 Дистрибуторската компания " Ин-Трейд Балкани " ще влага 500 хиляди лева през тази година за налагане на нова марка бебешки пелени – Pillo – импорт от Италия. България е първият чуждестранен пазар за марката, заяви за " Капитал " Александър Иванов, търговски шеф.

Средствата ще бъдат употребявани за маркетингова поддръжка на продуктите. Предстоят рекламни акции, демонстрации с безвъзмездни образци в търговски обекти, както и вложения в лечебни заведения, където ще бъдат обособени специфични " кътове за майки ", изясни Александър Иванов.

И в бензиностанции

" Ин-Трейд Балкани " ще предложи на българския пазар девет типа продукти Pillo. " Не държим да сме позиционирани в ниския ценови клас. Цената на нашите артикули ще бъде с 5% по-ниска от тази на бебешките пелени във високия ценови сегмент, само че със съпоставимо и даже по-добро качество ", съобщи Александър Иванов.

Pillo ще се популяризират в магазини в цялата страна, със специфичен фокус върху дребните обитаеми места, в профилирани обекти за бебешки артикули, както и посредством дистрибутори на едро.

" За първи път бебешките пелени ще се оферират и в бензиностанции, където ще разположим специфични стелажи с нашите артикули. Сключихме контракт с " Лукойл " и започваме продажби в пет от обектите на веригата в София и в 10 - по автомагистралите. Петролният канал е печеливш, само че до момента не е бил разработван за разпространяване на такива артикули ", сподели Александър Иванов. По думите му задачата на компанията е до една година да покрие 40% от бензиностанциите на " Лукойл ", които са 220 в страната.

Пазар за близо 70 млн. лв.

" Пелените държат към 47 % пазарен дял в стойност в категорията " артикули за деца ". Продажбите им се пресмятат на към 69 млн. лева за предходната година ", заяви за " Капитал " Александър Иванов.

Той цитира данни, съгласно които водачи в този сегмент са марките Pampers на P&G и Puffies на " Фикосота " с общо 71.3% пазарен дял в стойност. За една година тези пелени са отбелязали растеж в бройките продадени пакети с близо 4% и това се регистрира като висок резултат, отбелязва Иванов.

" Започваме от нулата. Държим доста на противоположната връзка с клиентите. Целта ни за тази година е да създадем цялостно покритие с продуктите Pillo в София и региона, както и в Централна и Северна България. Нашият тригодишен проект за развиване планува да достигнем до 2.5-3.5% пазарен дял ", заключи комерсиалният шеф на " Ин-Трейд Балкани ".

С италиански притежател

" Ин-Трейд Балкани " е с италиански притежател - Итало Бенелле. Компанията стартира активност в страната през 2016 година с импорт на храни – пасти, сирена и консерви, за ХоРеКа канала. Високото качество и съответната за него цена обаче не съумели да се преборят с множеството оферти на всеобщи и евтини артикули. Затова, по думите на Александър Иванов, от тази година компанията се отхвърля от дистрибуцията на италиански храни, като резервира позицията си на вносител на наливно просеко, и слага фокус върху нехранителните артикули. " Ин-Трейд Балкани " е дистрибутор и на пловдивските салами " Войводите ".

Според данните в Търговския указател през 2016 година компанията има 407 хиляди лв. доходи. По информация на сдружението оборотът от продажба на вносните хранителни продукти за 2017 година е към 160 хиляди лева Освен в България " Ин-Трейд Балкани " има филиали и в Румъния и Кипър.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР