Александър Дунчев от Продължаваме промяната и негови колеги депутати се

...
Александър Дунчев от Продължаваме промяната и негови колеги депутати се
Коментари Харесай

Депутати от ПП готвят сигнали за злоупотреби в земеделието

Александър Дунчев от " Продължаваме промяната " и негови сътрудници депутати се готвят в най-скоро време да осветлят схеми за злоупотреби в земеделието. Това сподели националният представител от ръководещата партия пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

Припомняме, че Дунчев внесе известни подозрения за неразбирателства в обединението , като в изявление за bTV съобщи, че доста от новите шефове на горските стопанства са назначени по партийна линия и не разполагат с експертиза, като прикриват схеми с противозаконен рандеман на дървесина. По този метод той непосредствено намеси името на министъра на земеделието Иван Иванов, представител на Българска социалистическа партия.

" Не сътворявам напрежение в обединението , а просто променяме разпоредбите. 30 години всичко се потулва под масата с политически ангажименти. Искаме всеки министър да ръководи по този начин, че дадените му запаси да не са единствено на една партия, а да са на цялата страна. Никой не знае имената на шефовете, заменени през последната една година " разяснява вчерашните си думи депутатът от Политическа партия. " Да криеш имената на тези промени през последната година е отвод да имаш гласност и бистрота, което е главен принцип на обединението. "

И уточни - за казусa е осведомен министър председателят Кирил Петков, който е изказал благосклонност и увереност за разрешаването му.

Дунчев не назова обаче съответни имена на партийни назначения. Добави обаче: " Имаме съответни данни, които ще публикуваме скоро благодарение на ваши сътрудници публицисти, които демонстрират по какъв начин се облагодетелстват компании за сметка на честните бизнеси благодарение на шефове. "

За страдание няма напредък по осъществяването на съдружното съглашение с бранш Земеделие, озадачено акцентира още той. И в конкретика - за момента е " зациклила " концепцията за изваждане на Агенцията по горите от земеделското ведомство и прехвърляйки я на директно послушание на Министерски съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР