Александър Дугин е руски философ и виден ултранационалистически идеолог, за

...
Александър Дугин е руски философ и виден ултранационалистически идеолог, за
Коментари Харесай

Кой е мозъкът на Путин - бащата на убитата Даря Дугина

Александър Дугин е съветски мъдрец и изтъкнат ултранационалистически идеолог, за който се счита, че е извънредно непосредствен до съветския президент. Мнозина даже го считат за " мозъка на Путин ". И макар че не е държавен чиновник и не заема върховен пост, той е алегорична фигура в актуалната съветската политика.

В някои западни медии към този момент се стартира теорията, че точно той, а не щерка му Даря, е трябвало да загине при снощния гърмеж. Колата, в която пътуваше 30-годишната Дугина избухна на път край Москва, а по-късно стана ясно, че в нея е имало сложено взривно устройство, предава " Дарик. "


Наричат го още " Разпутин на Путин. Но, кой е Александър Дугин?

Той от дълго време се застъпва за обединяването на рускоезичните и други територии, в това число Украйна, в нова и мощна Руска империя. Неговата книга от 1997 година " Основи на геополитиката: Геополитическото бъдеще на Русия " се преглежда като крайъгълен камък за експанзионна външна политика на Путин.

Смята се, че точно неговите трудове са повлияли на анексирането на Крим от Русия през 2014 година и на пълномащабното навлизане в Украйна, което стартира на 24 февруари тази година. Дугин нееднократно е призовавал обществено Руската федерация да бъде по-агресивна на международната сцена. Неговата антизападна, ултранационалистическа философия се трансформира в преобладаваща политическа идеология в Русия и оказа помощ за оформянето на експанзионистичната външна политика на президента Путин, най-много във връзка с Украйна, написа BBC.

Дъщеря му, публицист и политически коментатор, споделяше сходни възгледи и постоянно се появяваше в националистическия ефирен канал Царград, с цел да хвали дейностите на Русия в Украйна. Както бащата, по този начин и убитата Дария са в листата глобени от Съединени американски щати и Обединеното кралство след войната в Украйна.

 


Министерството на финансите на Съединени американски щати разгласи през март, че Дугин, който към този момент беше подложен в лист със наказания през 2015 година след анексирането на Крим, управлява уеб страница Geopolitica, който дава поле на " съветските ултранационалисти да популяризират дезинформация и агитация. "

Дугина беше глобена като основен редактор на уеб страницата United World International, който съгласно американски чиновници е работил от името на Евгений Пригожин, съветски предприемач с близки връзки с Путин.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР