Албумът Нощна музика се явява продължение на тематиката в дискографията

...
Албумът Нощна музика се явява продължение на тематиката в дискографията
Коментари Харесай

Ян Лишецки изследва нощта в последния си албум

Албумът " Нощна музика " се явява продължение на тематиката в дискографията на канадския пианист от полски генезис, откакто неотдавна Лишецки записа и всички ноктюрни от Шопен. Издаден от Deutsche Grammmophon, това е архивен запис от концерт, състоял се във Вюрцбург през 2018 година. Екипът на " Музик фикс идея " ще ви показа компактдиска на Ян Лишецки тази сряда (10 август) от 14 часа.

 Ето какво споделя пианистът за концепцията на тази стратегия: " Неизбежно всеки от нас претърпява нощта във всекидневния си живот. Но има толкоз доста разнообразни страни на нощта; не значи наложително едно и също нещо – считам, че това беше най-важният аспект на рецитала. Като музикант постоянно има избрани творби, които желая да показва на публиката. Но по какъв начин ще ги подредя, с цел да ангажират слушателите, е огромният въпрос. В някакъв смисъл човек показва едно " приключено изкуство ", тъй като не е значимо единствено по какъв начин ще извърша творбите, само че и по какъв начин обособените композиции се допълват. Създаването на рецитални стратегии е постоянно забавна част от турнетата и аз извозвам доста време в мисъл по какъв начин най-добре да ги подредя ".

По време на предаването ще имате късмет да чуете интерпретацията на младия, само че към този момент много издирван пианист, на " Нощни пиеси " от Роберт Шуман, 12 Вариации в До мажор от Моцарт и " Гаспар на нощта " от Морис Равел.

По обявата работи: Росица Михова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР