Албанският премиер Еди Рама сравни косовските политици с крава, която

...
Албанският премиер Еди Рама сравни косовските политици с крава, която
Коментари Харесай

Еди Рама: Косовските политици се държат като крави


Албанският министър председател Еди Рама съпостави косовските политици с крава, която дава доста мляко и по-късно рита с копитото кофата и разлива млякото.

Сравнението бе направено във връзка желанието на косовските водачи да отстранен "Специалният съд", който проверява членове на някогашната "Армия за избавление на Косово" за осъществените от тях военни закононарушения.

Пред локалната телевизия "Вижън плюс" Рама прикани президента Хашим Тачи, премиера Рамуш Харадинай и ръководителя на Народното събрание Кадри Весели "да не основават нови компликации на страната, а да вземат решение огромните проблеми пред, които е изправено Косово". Според него "инициативата за унищожаване на "Специалния съд" е неточност, която може да име тежки последствия". "Това не е нищо друго с изключение на изменничество по отношение на съдружниците, които помогнаха за основаването на косовската държава".

Рама счита, че Прищина не би трябвало да основава никакви нови проблеми, които може да "парализират Косово", а би трябвало да се концентрира върху разрешаването на проблемите с управляващите в Белград посредством разговор. "Създаването на сходен проблем наподобява на една крава, която дава доста мляко, само че по-късно рита с копитото кофата и разлива млякото", сподели още албанският министър председател.

БГНЕС напомня, че Хашим Тачи, Рамуш Харадинай и Кадри Весели дефинираха "създаването на "Специалния съд" като историческа несправедливост" по отношение на косовските албанци. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР