Албанският премиер Еди Рама определи като трагикомична истерия реакциите след

...
Албанският премиер Еди Рама определи като трагикомична истерия реакциите след
Коментари Харесай

Еди Рама за шегата си за премиера на бъдеща Западна България: Целях да засегна България

Албанският министър председател Еди Рама дефинира като " трагикомична нервност " реакциите след шегата му с македонския министър-председател Димитър Ковачевски, който през смях разгласи за " министър председател на бъдещата Западна България " пред немския канцлер Олаф Шолц. 
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 457
Рама изясни, че шегата му " иронизира безсмисленото несъгласие на България за започване на договаряния за Северна Македония ", откакто преди години тази страна бе блокирана и от Гърция, което наложи промяната на името ѝ, оповестява албанската ТВ КЛАН.

Телевизията припомня за реакциите в Република Северна Македония след случката, които стигнаха даже до такава степен, че опозицията не се поколеба да изиска оставката на премиера Ковачевски с претекст, че смехът му и неналичието на опрощение от албанския министър председател за тази смешка в наличието на немския канцлер и гръцкия министър-председател съставлява " утвърждение за продажбата на национална еднаквост ".

Албанският министър-председател разяснява в Туитър реакциите в Скопие като " трагикомична нервност измежду дим от кюфтета " и изясни кого е желал да засегне с шегата си.

Për të qeshur dhe qarë histeria e disave në Shkup ndaj kryeministrit Kovaçevski, pas publikimit të videos së duarshtrëngimeve me Kancelarin Scholz në Selanik, ku ironizova bllokadën e shëmtuar ndaj Maqedonisë së Veriut nga ana e Bullgarisë! Sherr mejhaneje mes tymit të qofteve
— Edi Rama (@ediramaal)
Не е ясно да се смееш или да плачеш поради нервността на някои среди в Скопие към премиера Ковачевски след публикуването на видеото от ръкостискането с канцлера Шолц в Солун, където се подиграх на грозната обсада на Северна Македония от страна на България, написа в Туитър Еди Рама.

Рама не за първи път иронизира блокадата на България във връзка с започването на договаряния на Европейски Съюз със Северна Македония, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР