“Алармираме за бездействието на държавата. Първият сняг е факт. Пътният

...
“Алармираме за бездействието на държавата. Първият сняг е факт. Пътният
Коментари Харесай

Падна първият сняг. Пътищарите гневни на Комитова. Тя - непреклонна

“Алармираме за бездействието на страната. Първият сняг е реалност. Пътният отрасъл неведнъж предупреждаваше виновните институции каква ще бъде обстановката ", показват от Браншовата камара “Пътища”.

Позицията идва след следващия митинг на сектора през вчерашния ден. Това бе третата национална проява, а районният министър Виолета Комитова не отиде на срещата. Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) ще се договаря с всяка пътна компания поотделно за парите, които ѝ дължи страната за свършената работа. Разговорите ще се водят персонално със притежателите на компаниите, без медиатори, с цел да излязат притежателите на ярко. Това стана ясно и от думите на Комитова тази заран.

Вече четири месеца двете страни не могат да се схванат по какъв начин да бъдат изчистени отговорностите. От Камарата на строителите в България също застават зад демонстрациите. Браншовата камара “Пътища” от няколко месеца предизвестява за съществени проблеми, които се чакат по пътищата през зимата. Комитова увери тази заран, че са заделени 100 милиона за разчистване и зимна поддръжка, оповестени са публични поръчки и с компаниите може да се реализира единодушие.

" Изразяваме неразбиране и отвращение от държанието на управлението на Министерството на районното развиване и благоустройството, което предложения на среща притежатели на компании и не се яви на нея. Няма да разясняваме казаното по този мотив от служебния районен министър арх. Виолета Комитова”, показват от Камарата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР