Акушеро-гинекологичното отделение във видинската болница възстанови дейността си и от

...
Акушеро-гинекологичното отделение във видинската болница възстанови дейността си и от
Коментари Харесай

След почти 1 г.: Във МБАЛ-Видин отново се раждат бебета

Акушеро-гинекологичното поделение във видинската болница възвърне активността си и от 2 декември още веднъж приема пациенти. Това заяви за Българска телеграфна агенция шефът на МБАЛ " Света Петка " доктор Ивета Найденова.
Още по тематиката
Тя показа и лекарския екип, който е образуван, с цел да стартира работа отделението. Д-р Слави Любенов и доктор Атанасова и досега работеха в отделението и към тях се причисляват двама нови акушер-гинеколози - доктор Албена Иванова и доктор Сашо Цветков. От Белоградчик идва доктор Румяна Цонева, която до неотдавна е работила на половин щат в здравното заведение.

В началото на тази година няколко лекари от Акушер-гинекологичното поделение в МБАЛ " Св.Петка " подадоха молби за овакантяване и заради неспособност отделението да действа, приемът на пациенти бе прекратен, а бъдещите майки се насочваха за раждане в лечебни заведения в прилежащите области, напомни доктор Найденова.

Младите лекари пристигнали във Видин са доктор Албена Иванова, родена във Видин, и през днешния ден за завръща в родния град, с цел да работи в Акушер-гинекологичното поделение на МБАЛ " Света Петка ". Колегата й доктор Цветков е от Лом. Седмица към този момент те са част от екипа сподели за Българска телеграфна агенция доктор Слави Любенов, шеф на отделението. Той посочи, че е поел ангажимент, в това число пред управлението на болничното заведение, да направи всичко допустимо да бъдат привлечени още експерти - както лекари, по този начин и акушерки.

Проблем е, че във видинската болница няма неонатология, сподели още доктор Любенов.

" Такова поделение има в Монтана, където могат да се грижат и за " рискови " новородени. Ще се опитаме по някакъв метод да решим и този въпрос, само че това няма по какъв начин да стане от през днешния ден за на следващия ден - нужно е време ", добави доктор Любенов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР