Актьорът Юлиян Малинов от театър „София“ заедно със съпругата и

...
Актьорът Юлиян Малинов от театър „София“ заедно със съпругата и
Коментари Харесай

Актьор от театър "София" проплака: Живее в сграда на пъпа на София без ток и вода

Актьорът Юлиян Малинов от спектакъл „ София “ дружно със брачната половинка и двете им деца живеят без ток и без вода в нов апартамент в центъра на столицата. " От юли месец предходната година ДНСК запечата постройката, в която живеем и ни спря тока и водата ", споделя Малинов пред bTV.

" Никога до момента не съм нарушавал законите, постоянно до момента съм бил съзнателен жител, само че в тази ситуация се оказва, че съм нарушил закона, не по моя виновност. Тъй като живеем в постройка, която е безусловно законна, само че не е въведена в употреба. На процедура постройката е безусловно приключена, има протоколи от ДНСК, че тя е безусловно приключена до акт 14 и е належащо въвеждане в употреба “.

Сградата, в която живее семейство Малинови не е единствената в София, която е на процедура приключена, само че не е узаконена поради бюрократични неуредици. След като приключва постройката, строителят по този начин и не вкарва обекта в употреба. „ Той изтегли заем от банка 1,2 млн. и изчезна " споделя артистът. " Банката му запорира останалата част, с изключение на нашите компенсации, и ги разпродаде на търг на останали притежатели. Понеже той спря да ни заплаща, ние бяхме принудени да се върнем тук, с цел да охраняваме, а и нямаше къде да отидем. Върнахме се в постройката, имаше строителен ток, имаше вода “. Останалите притежатели не живеят в постройката и са срещу семейство Малинови също да е там.

„ Те започнаха да пускат тъжби против нас, че ние живеем нелегално в постройката и те желаят тока и водата да бъдат спрени и да запечата РДНСК постройката “ споделя Малинов. Съгласно Закона за устройство на територията не се позволява да се употребяват градежи, преди да са въведени в употреба от способния орган и когато се откри нелегално прилагане в даден градеж, ДНСК е задължена да предприеме законовите стъпки “, изяснява инж. Георги Даракчиев от ДНСК. „ Най-безцеремонно откъснаха таблото, спяха тока, спяха водата и ме запечатаха вътре в постройката с двете ми деца. Въпреки че видяха, че сме на балкона “, възмущава се Юлиян. Според притежателите в постройката до Руски монумент същата орис имат и други здания от строителния взрив до 2008 година, които се населяват, без да са узаконени. „ Това е скица на строителите “, счита Малинов.

Строителя съобщи, че е с разтърсено здраве и че банкрутът му не е тенденциозен и нанесъл огромни вреди и за самия него. Зави още, че банката му е взела всичко и той няма отношение към обекта. Според държавния орган постройката може да бъде въведена в употреба макар неуредиците. Запознати описват, че процедурата при сходни проблеми е дълга, комплицирана и от време на време невъзможна. Затова не един и два нови блока в София се населяват нелегално.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР