Актьорът Явор Бахаров, който бе задържан за пореден път за

...
Актьорът Явор Бахаров, който бе задържан за пореден път за
Коментари Харесай

Явор Бахаров отървава затвора за четвърти път


Актьорът Явор Бахаров, който бе арестуван за следващ път за владеене на опиати в центъра на София, най-вероятно ще се измъкне без ефикасна неоправдателна присъда за следващ път.

 

В неделя Бахаров пренощувал в килията на столичното 4-то РПУ, откакто бе хванат от патрулен екип на Министерство на вътрешните работи с марихуана в джоба.

 

„ Това съгласно мен е незначителен случай – става въпрос за 0,25 грама от съответното вещество. Поел съм по друга посока в живота си след прекарването в Банско. Миналото ми действие беше напълно съществено, а това е... “, показва жизнен дух пред натрупалите се публицисти Явор Бахаров при излизането си от ареста.

Неговият юрист Денислав Асенов пък упрекна прокуратурата, че си подвига накърнения имидж пред обществото с пиар акция против „ известен български артист “.

 

Според юридическия му прочит на събитията, казусът с Явор Бахаров даже не би трябвало да стига до държавното обвиняване, защото е незначителен. У него били открити 0,25 грама „ тревиста суха маса “, като към момента се чакало експертиза. Според прочита на Наказателния кодекс, артистът трябвало да бъде осъден само с административна санкция, която е до 1000 лева

Полицай от 4-то РПУ описа пред „ Уикенд “, че сътрудниците им са задържали Явор Бахаров в неделя следобяд на пресечката на централните софийски улици „ Г.С. Раковски “ и „ Аксаков “, откакто го забелязали да пуши марихуана, вървешком по тротоара с бърза крачка. Къдрокосият артист обаче чевръсто съумял да се освободи от дрогата, като смачкал и хвърлил упойващата цигара в улична шахта.

 

Последвал обиск, при който служителите на реда разкрили в джоба на якето на Явор Бахаров найлоново пликче с топче марихуана. След като се стрие и смеси с тютюн, от въпросното количество могат да се свият 1 огромна, или две по-малки цигари.

„ Бахаров обяснил на сътрудниците, че несъмнено марихуаната му е останала забравена в якето от предходната зима, когато употребявал опиати. Когато схванал, че няма да се измъкне и ще бъде отведен в ареста, той ги е помолил да не му поставят белезници. Не се е държал нападателно, по-скоро е бил доста обезпокоен “, споделя ченге от 4-то РПУ.

Неофициално се твърди, че очевидец на задържането на Явор Бахаров е станала пеещата актриса Антоанета Добрева – Нети. Съпругата на Дони си тръгнала дружно с сътрудника си от постройката на спектакъл „ Българска войска “ след подготовка. Двамата вземат участие в постановката на Асен Шопов „ Железният светилник “. Представлението ще бъде сложено на сцената на театъра в четвъртък от 19 ч. Според полицейския отчет от задържането на Явор Бахаров обаче не попада името на Нети. Възможно е половинката на Дони да се е разделила с сътрудника си минута преди той да бъде задържан, тръгвайки в противоположната посока по ул. „ Раковска “.

Въпреки демонстрираната безапелационна убеденост от Явор Бахаров и неговия юрист, че задържането на артиста с лека дрога е „ незначителен случай “, прокуратурата има правни учредения да му повдигне обвиняване с искане за отнемане от независимост, разясниха адвокати. Къдрокосата звезда от трупата на спектакъл „ Българска войска “ сега изтърпява условна присъда, постановена му единствено преди година и половина от Окръжния съд в Благоевград поради

 

шофиране след приложимост на алкохол и опиати

 

в Банско. На 8 декември 2020 година Явор Бахаров беше закопчан в планинския курорт, до момента в който дрифтил автомобила си по заснежените улици. Тогава инспекция с дрегера откри наличие на алкохол и опиати у артиста – 1,42 промила алкохол и следи от приложимост на кокаин и марихуана.

Очакванията бяха Бахаров да бъде наказан на ефикасен затвор, защото не за първи път е залавян до кара пийнал - през 2016 година бе задържан в Созопол и получи 9-месечна пробационна присъда от съда в Бургас. Магистратите от Окръжния съд в Благоевград обаче му дадоха късмет, заменяйки постановената на първа инстанция присъда от 1 година ефикасен затвор с условна с 4-годишен изпитателен период. Според решението на съда от месец юни м. година, Явор Бахаров би трябвало да влезе в пандиза за 1 година при последващо нарушаване.

 

„ Според Наказателния кодекс, притежанието и използването на опиати са наказуеми, само че нормално практиката е да се дават условни присъди за консумация на лека дрога. В доста случаи прокуратурата даже не се занимава с покачване на обвиняване. При Явор Бахаров обаче случая е по-различен, защото той към този момент е със статут на рецидивист по отношение на закона – задържан е 4 пъти за сходни прегрешения, а против него са водени 3 наказателни производства. Заради това е допустимо прокуратурата да изиска Явор Бахаров да излежи присъдата си от 1 година затвор за шофиране в нетрезво положение в Банско, която беше сменена с условна “, разяснява проблема столичен юрист.

Според думите му, е допустимо този път съдиите да не бъдат толкоз благосклонни към къдрокосия артист и да го пратят в пандиза за няколко месеца, само че въпреки всичко най-вероятно е Бахаров и този път да се размине единствено с условна присъда.

Източник: Уикенд



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР