Актьорът Мат Деймън е известен като едно от добрите момчета

...
Актьорът Мат Деймън е известен като едно от добрите момчета
Коментари Харесай

В последните дни доста жени са ядосани на Мат Деймън, ето защо

Актьорът Мат Деймън е прочут като едно от " положителните момчета " на Холивуд. В пост-Уайнстийн ерата той няма нито едно обвиняване в полов тормоз, даже няма злословия, че е правил неприлични подмятания на колежки. Определя се като елементарен фамилен мъж на междинна възраст. Съпругата му не е нито манекенка, нито актриса, татко е на четири деца, освен това девойки. В последните дни обаче много дами са ядосани на Мат Деймън.

Причината е, че артистът направи поредност от изявления, с които застана зад хаштага #NotAllMen. Това е самобитният отговор на #MeToo, основан от дамите, които споделят намерено за претърпяно полово принуждение. #NotAllMen желае да покаже, че не всички мъже са насилници и че е неприемливо да бъдат слагани под общ знаменател.

Темата към момента е измежду най-коментираните и провокира доста полемики и сякаш Деймън се опита по личен метод да внесе доза сдържаност в разговора. Само че той не просто не срещна схващане, а получи обвинявания в съучастие на нарушителите в шоубизнеса с аргумента, че тъкмо този шоубизнес му оказва помощ да стане прочут и да бъде на върха.

В изявление пред ABC News артистът сподели, че е ужасно по какъв начин дамите се почувстваха задоволително мощни и сигурни, с цел да изповядат историите си за претърпяното, и какъв брой нужна е тази откровеност сега. Дотук - нищо тревожно. Следващите му думи на собствен ред провокираха същински възторг у аудиторията.

Според Деймън не трябва да се поставя знак на тъждество сред това да плеснеш жена по задника и да изнасилиш дете - и двете би трябвало да са наказуеми, и двете не трябва да се случват, само че просто не са едно и също нещо.

Очаквано, Мат незабавно беше атакуван и отприщи гневните мнения в обществените мрежи. Актрисата Алиса Милано написа в Twitter, че даже и ракът като заболяване има разнообразни стадии, само че въпреки всичко продължава да бъде рак.

Мини Драйвър, която в предишното е била гадже с Деймън, го упрекна, че няма по какъв начин да знае какво значи принуждение, защото той в никакъв случай не е бил в позицията на жертва. Тя добави, че щом се касае за полов тормоз, няма по какъв начин да има подчиненост - без значение дали дамата е изнасилена или е видяла нечий пенис без да е молила за това.

За положително или неприятно, реакциите не накараха артиста да спре да показва своето мнение по тематиката. Пред Business Insider той показа, че съгласно него моментът е извънредно значим що се касае до половото принуждение. Това, което още веднъж провокира разногласия, беше допълнението му, че не се загатва, че има задоволително доста мъже, които " не вършат такива неща ".

Всъщност Деймън се осмели да изрече на глас това, което много други мъже се опасяваха да кажат от безпокойство, че на собствен ред ще бъдат дамгосани като съучастници и даже нарушители.

Актьорът намерено помоли всеки да бъде възприеман за почтен до доказване на противното.

Имената на насилниците са общоизвестни - като се стартира от Уайнстийн, мине се през Джеймс Тобак и се стигне до Кевин Спейси и Дъстин Хофман. Това, което Деймън желае, е да се знаят и имената на тези, които не следват този модел, да се знае, че има мъже, които не се държат непочтено с дамите и не ги имат за " втора употреба " хора.

Думите му доведоха до такава вълна от неодобрение, че деятели за правата на дамите стартираха петиция, с която желаят той да бъде отхвърлен от прослойка на Ocean's 8. Филмът следва образеца на последния " Ловци на духове " - прочут сюжет, само че вместо мъже, всички основни герои са женски облици.

Петицията към този момент е подписана от над 13 хиляди души.

Те упорстват продуцентите на кино лентата - Джордж Клууни и Стивън Содърбърг - неотложно да изрежат така и така епизодичната роля на Деймън по образеца на метода, по който Кевин Спейси беше отстранен както от House of Cards, по този начин и от All the Money in the World.

Тепърва следва да забележим дали екипът на Ocean's 8 ще се съобрази с настояванията на подписалите петицията. Но едно е ясно Деймън е един от най-успешните и високо платени артисти на Холивуд и не се тормози да каже пред необятната аудитория, че не всички мъже са идентични.

Източник: webcafe.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР