Актьорът и общински съветник от Демократична България в Столичния общински

...
Актьорът и общински съветник от Демократична България в Столичния общински
Коментари Харесай

Веселин Калановски към Ф андъкова: Кога ще излезете от летаргията си и кога ще преместите МОЧА?

Актьорът и общински консултант от Демократична България в Столичния общински съвет Веселин Калановски настоя кметът Йорданка Фандъкова и Столична община да подхващат бързи дейности по разглобяване на паметника на руската войска в София. Той изпрати намерено писмо до кмета Фандъкова, до ръководителя на СОС Георги Георгиев и до ръководителя на Комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие в СОС Малина Едрева. И тримата са представители на ГЕРБ.

" Днес е съвременно да се приказва за евро-атлантическа ориентировка и принадлежността на България към Европа и НАТО. Политическата мощ, която Вие представлявате даже обществено показва предпочитание за образуване на съдружно ръководство, учредено на тези правила. Похвално предпочитание, само че дано да се върнем към действителностите на днешния ден ", написа в отвореното си писмо Веселин Калановски.

" В последните месеци сме очевидци на нахлуване от Руската федерация върху суверенна държава; закани за потребление на нуклеарно оръжие; включване на България в лист от вражески държави; опит да се припише на Родината ни терористична дейност; хакерски офанзиви към уеб сайтове на наши държавни институции и закани към тях поради „ изменничество към Русия “; осъществяване на шпионска активност от съветски дипломати у нас, довела до тяхното изгонване; намерено вмешателство във вътрешните ни работи посредством дезинформация, финансиране на политически и/или неофициални формирания, работещи против устоите на нашата държавност и така нататък. Да, от същата Руска федерация, оповестена преди дни от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) за “терористичен режим ”.



Затова си разрешавам да попитам: Какво още би трябвало да се случи, с цел да излезе Столична община от летаргията си и да предприеме действителни дейности за преместването на монумента с „ отзивчивия “ съветски боец, размахал оръжие над главите на софиянци? Какво още би трябвало да се случи, с цел да се реалокира монумент, внушаващ васално състояние на България по отношение на Русия? Как се вписва наличието на подобен паметник в скалата на Вашите евро-атлантически полезности? ", пита общинският консултант от Демократична България.

Той прибавя, че през последните години Паметникът на руската войска (ПСА) е по-известен като МОЧА - Паметник на окупационната Червена войска. " Паметник, който не е костница или войнишка гробница, не попада под закрилата на никакви интернационалните конвенции и няма статут на единична недвижима културна полезност ", прецизира артистът и политик.

Затова Калановски приканва Фандъкова дружно със СОС да реши най-сетне проблемите със собствеността на монумента, издигнат върху общинска земя в София. 



" Настоявам се да приведе в осъществяване решение № 19 на СОС от 25.02.1992 година, допълнено от решение № 2 от 18.03.1993 година, където органът на локално самоуправление ясно е изявил волята си за разглобяване на паметника.

Настоявам ръководителят на СОС господин Георгиев и ръководителят на ПКОКНКМ госпожа Едрева да се погрижат да бъде придвижен, прегледан, а при нужда и поправен отчетът на “Демократична България ” от 2020 г.  за преместването на ПСА от Княжеската градина ", се споделя в писмото на общинския консултант.



Според него това ще е добра опция представителите на ГЕРБ да показват обществено и с действителни дейности своята евро-атлантическа принадлежност.

" Избирам формата на обществено писмо до Вас, а не на публично запитване в качеството ми на общински консултант, тъй като досегашният опит демонстрира, че възможностите да получа отговор на питането си, до момента в който въпросът е към момента настоящ, не са изключително огромни ", написа в умозаключение Веселин Калановски. 

 

 

 

 

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР