Актуалната клюка около крайно интересния шеф на Джемкорп Атанас Бостанджиев

...
Актуалната клюка около крайно интересния шеф на Джемкорп Атанас Бостанджиев
Коментари Харесай

Има пари, угажда си: Шефът на Джемкорп си купи самолет за 80 млн. евро

Актуалната клевета към извънредно забавния началник на " Джемкорп " Атанас Бостанджиев гласи е, че се е сдобил със свръх първокласен персонален аероплан на стойност 80 млн. евро. За пръв връзката името му се появи дружно с основни фигури от “Продължаваме смяната ” в първите месеци на 2022 година, когато гръмна абсурдът Джемкорп Гейт.

Тогава кабинетът “Петков ” подписа прословутия меморандум за вложения в българската енергетика, по силата на който тъкмо Джемкорп заявява, че ще построи с европейски пари у нас цех за акумулатори. Замесено беше и американското посолство, което съгласно тогавашния министър председател било дало единодушие за договорката. В следствие от амбасадата изрично опровергаха спекулациите.

" Джемкорп " е вложител във компанията за акумулатори OCSiAl, в която съществени акционери са съветски банкер, обвързван с олигарха Роман Абрамович и назначен от Путин консултант по предприемачество. През юли 2021 година Атанас Бостанджиев публично заяви за стратегическа инвестиция на Daikin Industries в OCSiAl портфолио-компания на " Джемкорп ", осведоми тогава уеб сайтът “Бърд ”.

" Джемкорп " е учреден през 2014 година от няколко души, измежду които и българинът Атанас Бостанджиев.Според Файненшъл таймс първичният капитал на Gemcorp e възложен от съветския милионер Алберт Авдолян. Фирмата стартира работа с 250 млн. $, обезпечени от компания, следена по това време от Авдолян и тогавашния му бизнес сътрудник Сергей Адониев.

Първите пари идват от продажбата на телекомуникационна компания, благосъстоятелност на Авдолян и Адониев и обвързвана с " Ростех ". " Ростех " пък е съветски държавен боен конгломерат
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР