Актуална информация за селскостопанските политики ще могат да получат фермерите

...
Актуална информация за селскостопанските политики ще могат да получат фермерите
Коментари Харесай

Аграрното министерство с информационен щанд на събора на овцевъдите

Актуална информация за селскостопанските политики ще могат да получат фермерите по време на Националния събор на овцевъдите от 6 до 8 май край Петропавловския манастир до Арбанаси , оповестиха от сдружението.

По време на огромното браншово събитие на място собствен информативен щанд ще има Министерство на земеделието. Ще участват специалисти от Дирекции Животновъдство, Директни заплащания и Развитие на селски региони, които ще дават отговор на въпроси,. свързани с използването на новите ограничения и схеми на Стратегическия проект.

Единадесетото издание на Събора на овцевъдите ще събере на едно място експертите в сектора, феновете на националния обичай и творчество, феновете на здравословните фермерски храни и на старовремските кулинарни обичаи.

През трите дни ще има бъдат показани близо 1000 чистопородни овце , кози, коне, кучета, магарета и ще има изложби на селскостопанско съоръжение, техника за отглеждането на животни, фуражи, профилирана литература и лекарства, фермерски надпревари био пазар и други

Събитието ще е под мотото: „ Да! На Българските храни “, в рамките му ще се организира най-мащабното у нас ревю на фермерски артикули от овче и козе мляко и месо .

За първи път посетителите ще могат да видят изложбата „ Овцевъдството в живота “, която наблюдава материалните и нематериалните обичаи на пастирите /овчарите/ и наличието на това завещание в националната просвета, всекидневието, изкуство и модерно творчество у нас.

Национален събор на овцевъдите в България се провежда от Национална овцевъдна и козевъдна асоциация /НОКА/ и Фондация „ Наследство в бъдещето “, със съдействието на Министерството на земеделието на Република България и поддръжката на общините Велико Търново, Лясковец и Горна Оряховица.

Още за Национален събор на овцевъдите в България на www.saborbg.com

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР