Актуализираният инвестиционен план на дружеството е получен днес в Областната

...
Актуализираният инвестиционен план на дружеството е получен днес в Областната
Коментари Харесай

ВиК Бургас е подготвила екшън план в 7 точки за намаляване цената на водата

Актуализираният капиталов проект на сдружението е получен през днешния ден в Областната администрация Бургас, научи " Дарик ". В него са включени седем съответни точки за усъвършенстване на разноските, с което в последсвие да се желае понижаване на цената за кубик вода пред КЕВР.

Вероярно още през днешния ден, новостите във финансовите разчетина ВиК Бургас, ще бъдат изпратени до общините, с цел да бъдат прегледани. За запознаване с документитие локалните администрации ще имат десетина дни, преди ръководителят на ВиК Асоциацията в лицето на регионалния шеф проф. Мария Нейкова да свика изключително съвещание.

Припомняме, че от 1 август тази година цената за кубик вода в Бургаско надвиши 4 лв., откакто енергийният регулатор се съобрази с настояването на локалното ВиК сдружение за 60% нарастване в цената за битовите консуматори. Искането бе подплатено с утвърден капиталов проект на сдружението от ВиК Ацоциацията в Бургас. В следствие обаче, след отвод от кредитиране, се оказа, че по сметките му няма пари заизпълнението на въпросния проект, което наложи повишението на цената.

В предложите седем точки по модифицираната капиталовата програм се планува значително редуциране на разноските по някои пера и най-вероятно отпадане на планове за реорганизация - направени с обсег, само че не и финансово обезпечени.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР