Актуализирани ли са учебните помагала и учебници? Променят ли се

...
Актуализирани ли са учебните помагала и учебници? Променят ли се
Коментари Харесай

Учебниците се променят, съвременните деца са различни


Актуализирани ли са образователните пособия и учебници? Променят ли се учебниците и за какво?

Темата разяснява в “Нашият ден “ Кина Андреева , основен редактор в едно от най-големите издателства, профилирано в издаване на учебници и образователни пособия – “Просвета “:

“Учебниците се трансформират, тъй като са функционалност от образователните стратегии и ние нямаме огромна независимост да представим материала по друг метод от това, което е разказано в стратегия, само че все пак вършим най-хубавото, с цел да бъде забавно поднесено, тъй като актуалните деца са доста разнообразни. Опитваме се във всеки едни учебник да има интерактивност, да има повече задания за изследване, тъй че детето през персонални си опит да доближи до дадени заключения . Стремим се да се работи в групи и екипи, с цел да се основават и други качества у тях.

Много друга е и визията на новите учебници. В тях има доста висококачествени илюстрации, също по този начин и снимков материал, което прави учебника по-близък до детето. Дава доста повече информация през другите сетива. Опитваме се да пречупваме материала през образци, свързани с нашата действителност , тъй че децата да имат чувството, че това, което учат, не е самоцелно.

Много разчитаме и на технологиите, които включваме интензивно в нашето образователно наличие и просветителната платформа, в която има доста интерактивни ресурси- спомагателни проби и видеофилми, използваме разнообразни канали .

В електронните запаси всичко е доста динамично, хартиеният учебник също има своята роля, изключително, когато има добър преподавател, който знае по какъв начин да прикове вниманието на децата. “

Нови сфери на просветеност

“Предметът “Гражданско обучение “ участва още от първи клас в часовете по родинознание, по-късно и в часовете по история. Когато се учи антична история да вземем за пример има уроци, в които се вършат паралели сред демокрацията в Древна Гърция и в актуалния свят. Здравното обучение също участва в учебниците още от първи клас. Медийната просветеност още веднъж е доста значима област, отделена е цяла глава за ролята на медиите и по какъв начин да разпознаваме подправена вест . Финансовата просветеност е мощно показана. “

Чуйте целия диалог в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР