Актуализацията на бюджета ще мине. Това прогнозираха икономистът Георги Вулджев

...
Актуализацията на бюджета ще мине. Това прогнозираха икономистът Георги Вулджев
Коментари Харесай

Ескперти очакват актуализацията на бюджета да мине

Актуализацията на бюджета ще мине. Това предвидиха икономистът Георги Вулджев и някогашният обществен министър Христина Христова.

„ От фискална позиция е по-добре да не мине, тъй като аз я намирам тази актуализация за доста разхитителна и проинфлационна,” добави Вулджев. Той разясни, че такива вижда да са доста от ограниченията за увеличение на обществените заплащания и настоящите заплащания на страната. По думите му те още повече ще подхранят инфлацията.

Христова уточни, че е значим въпросът за ориентиране на публичните средства.” Тя разяснява 130-те оферти на опозицията по актуализацията по този начин: „ Че има надцакване, има. Надпревара кой какво да предпожи по-така популистично за хората, само че на гърба на държавния бюджет.”

Защо да е на „ гърба на бюджета " Христова изясни по този начин: „ Защото в този момент препоръчаното от държавното управление тази година за пенсиите ще коства 1 милиарда и 360 млн., само че следващата година ще коства 2 млрд, 600, а о-догодина 3 млрд и 400 млн. Трябва да забележим дали не се появява едно огромно несъгласие сред поколенията –толкова доста средства да се дават за пенсии.”

„ Много е евентуално крайното нарастване за пенсиите, което ще се заложи в актуализацията, да е леко по-високо от това, което се планираше в началото от държавното управление. Вместо да е 10% на всички,те от опозицията предложиха 15 - може да е нещо по средата,” предвижда Георги Вулджев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР