„Актуализацията на бюджета имаше две задачи - преодоляване на ковид

...
„Актуализацията на бюджета имаше две задачи - преодоляване на ковид
Коментари Харесай

БСП предложи допълнителни средства за справяне с мигрантския натиск

„ Актуализацията на бюджета имаше две задания - превъзмогване на коронавирус рецесията и за противопоставяне на миграционния напън. В тази връзка сме създали оферти, които касаят изменение на бюджета на Министерство на вътрешните работи, които са подбудени от потребностите на министерството за битка с миграционния напън, по този начин и за битка с коронавирус рецесията - МВР-болница.

Той напомни, че Българска социалистическа партия е направила оферти, съгласувани с Министерство на вътрешните работи, които покриват разноски в Министерство на вътрешните работи - за застраховане на активността на Медицинския институт и МВР-болница, както и за противопоставяне на миграционния напън.

Иванов акцентира, че за жалост тези разноски не бяха признати от болшинството във водещата Комисия по бюджет и финанси. „ Приет е различен вид, който е допълнил първичния, импортиран от Министерство на вътрешните работи. Искрено се надявам този вид да покрие точно тези потребности на Министерство на вътрешните работи, още повече, че през идния зимен сезон са нужни тези средства за дрехи на чиновниците, които биха могли да бъдат командировани по границата и да не изпадат в обстановки, в които са изпадали при други министри на вътрешните работи - да си купуват сами дехи и да си строят сами палатки от найлони, с цел да могат да нощуват и да предодвратяват мигрантски натиск”.

„ Ние ще следим изкъсо тези разноски да бъдат направени по верния метод и да покрият потребностите на страната за противопоставяне на мигрантския напън.”, сподели Иван Иванов.

За да не затруднява приемането на дъжавния бюджет Българска социалистическа партия направи публицистична корекция.

„ Предлагаме да се опише кое ведомство какво ще получи и тъкмо и ясно средствата да бъдат разпределени. В противоположен случай е допустимо да има размиване на уговорките и средства да се трансферират на други места.”, предложи Иван Иванов.

Министърът на финансите Асен Василев поддържа концепцията на Българска социалистическа партия бюджетът за Министерство на вътрешните работи да бъде разграничен по пера.

Депутатът от Българска социалистическа партия повдигна и тематиката за потребност от поддръжка за МВР-болницата. Той напомни, че тя е включена в листата с коронавирус лечебните заведения, както и до този миг не са одобрявани спомагателни разноски по тези действия, а те се нуждаят от средства. „ Там се лекуват чиновници на Министерство на вътрешните работи, а и жители.”, съобщи Иван Иванов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР