Актуализацията на бюджета е изключително важна за всеки български гражданин,

...
Актуализацията на бюджета е изключително важна за всеки български гражданин,
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Предстои индексация на пенсиите, която е безпрецедентна

Актуализацията на бюджета е извънредно значима за всеки български жител, уточни социалистът

„ От известно време сътрудниците от “Има подобен народ “ даваха сходни сигнали. Те се показваха в редица гласувания, държание в зала, заявления. По-скоро съм сюрпризиран от мотива и времето, в което беше направено това, а точно поради пари и постове. Сега следва и актуализация на бюджета, което е извънредно значимо за всеки български жител. “ Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия и ръководител на парламентарната Комисия по защита Атанас Зафиров в ефира на Euronews. Той добави, че бюджетът е една хомогенна конструкция, по тази причина няма по какъв начин да се гласоподава перо по перо. „ Бюджета или го подкрепяш, или не “, уточни той.

По думите на социалиста сега водещо би трябвало да бъде националната отговорност, както и самосъзнанието във всеки един депутат, че съставлява целия български народ. „ Интересите на всеки един от тях би трябвало да дават отговор на българските пенсионери, на фамилиите, които би трябвало да получат данъчни облекчения, на бизнеса, който би трябвало да получи обезщетения, на хората, които би трябвало да усетят поддръжка против растящата инфлация под формата на понижени данъчни ставки. Ние се обръщаме към всички народни представители и разчитаме на тяхната отговорност и тяхната съвест. Нещата, които би трябвало да се одобряват с актуализацията на бюджета, са витално значими за България “, безапелационен бе Атанас Зафиров.

Той изясни, че идващото значимо нещо, което би трябвало да се случи след актуализацията на бюджета, е смяната в някои закони, с цел да може да влезе в действие Планът за възобновяване и резистентност. Също по този начин и правосъдната промяна. „ Ние считаме, и че кандидатурата на Бойко Рашков за КПКОНПИ е подобаваща и ще я подкрепим “, сподели още той.

Зафиров счита, че ръководство на малцинството е мъчно, само че в този миг това е верният метод. „ Предсрочни избори сега ще хвърлят страната в безпорядък, ще я оставят без работещо държавно управление, без работещ парламент, а нас ни чакат тежки тествания “, съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия.

„ КЕВР дефинира по-ниски цени на газа за идващите месеци, т.е. сме очевидци, че подхванатите стъпки, така наречен диверсификация, към която се стремим от години, може да бъде работеща “, изясни Зафиров по тематиката с газа и добави: „ Нашата позиция на Българска социалистическа партия, е че договарянията с “Газпром “ не биваше да бъдат прекратявани. Тази позиция става и все по-отчетлива в Европа. Категорично желаеме да подновим договарянията, тъй като би трябвало да се търси българският народен интерес “, безапелационен е социалистът и добави, че евтиният газ е потребен за българската стопанска система и за хората.

Той регистрира и някои позитивни трендове, които се следят последните дни в страната: „ Българската промишленост бележи невъобразим напредък, българската енергетика генерира милиарди, които следва да бъдат разпределени към едни от най-уязвимите елементи на българското общество. Предстои индексация на пенсиите, която е невиждана, следва актуализация на най-социалния бюджет. Голямата картина демонстрира, че въпреки и мъчно, България върви в вярната посока “, заключи Атанас Зафиров.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР