Акцията по издирването на, е временно преустановена. В момента спасителните

...
Акцията по издирването на, е временно преустановена. В момента спасителните
Коментари Харесай

Акцията по издирването на изчезналия в Рила сноубордист временно е спрява

Акцията по издирването на, е краткотрайно прекратена. В момента избавителните екипи вършат разбор на обстановката, след което ще се вземе решение дали търсенето да продължи, или да бъде обновено на следващия ден.

Повече от денонощие продължава избавителната акция, която беше прекъсната за към шест часа и обновена тази заран. Претърсени са всички улеи и пътеки, по които карат фрирайдърите. Приятелите на изчезналия 34-годишен сноубордист от София също се включиха в издирването.

С помощта на две подготвени кучета спасители от Благоевград, София и Банско влязоха в тялото на падналата през вчерашния ден огромна лавина в региона. Беше изработен и опит за джипиес засичане на телефона на мъжа, който допреди часове беше включен. В момента се чака профилирана техника на мобилния оператор, с която вероятно да се дадат по-точни координати. С оглед на това ще бъде взето решение дали акцията по издирването да продължи, или да бъде обновена на следващия ден. 

След толкоз часове престой в планината, без добра екипировка и извънредно тежки метеорологични условия, вероятността мъжът да е жив е доста дребна, обявиха от ПСС.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР