Акцията на Спецпрокуратурата и полицията в хотелите Марица“ в Пловдив

...
Акцията на Спецпрокуратурата и полицията в хотелите Марица“ в Пловдив
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата удря Ветко Арабаджиев за укрити данъци и ДДС за стотици милиони?

Акцията на Спецпрокуратурата и полицията в хотелите „ Марица “ в Пловдив и „ Маринела “ в София е ориентирана против компании на предприемача Ветко Арабаджиев. Или на свързани с него компании. Проверяват се освен сигнали и данни за укриване на налози, само че и за източване на Данък добавена стойност.
Ставало дума за стотици милиони. Това оповестиха за Фрог нюз лица, близки до следствието. Дали подозренията ще се потвърдят е различен въпрос, само че в държавното обвиняване разполагали и със свидетелски показания, настояват нашите източници.

Ветко Арабаджиев е пловдивски предприемач, почнал бизнеса си още при започване на прехода. Името нееднократно е замесвано в кавги. Като се почне със захарния цех „ Кристал “ в Пловдив, където десетки служащи останаха без пенсии, мине се през харченето на милони за коли и купони и се стигне до придобиването на „ японския “ в София.

Бизнесменът и брачната половинка му са известни също с натруфените до кичозност обзавеждания на хотелите, тяхно владеене.

Ето какво написа „ Телеграф “, един от вестниците на Делян Пеевски, на 03 декември 2008 година:

„ Парламентарната комисия по корупция ще ревизира пловдивския туристически необут Ветко Арабаджиев. Поводът е сигнал от съдружие “Гражданско общество-Варна”. В него се слага въпросът дали е редно човек, за който има подозрения, че е бил в измами с Данък добавена стойност, да взе участие в държавната консултативна комисия по туризма. Авторите на сигнала упорстват да бъде тествано имуществото на Ветко Арабаджиев. Освен до Народното събрание сигналът е изпратен до европейската работа за битка с измамите ОЛАФ, премиера Сергей Станишев и основния прокурор Борис Велчев. “В най-скоро време ще проверим случая, като ще желаяме информация и от прокуратурата”, сподели шефът на парламентарната комисия по корупция Бойко Великов. Тия дни се появиха изявления, че милионерът от Пловдив е идната едра цел на правораздавателните органи. Проблемите на Арабаджиев почнали започнали още през лятото, когато в неговите хотели плъзнали хайки от данъчни, а служители на реда проверявали дали в заведенията, следени от него, не се продава алкохол с подправени бандероли. Твърди се още, че преди 2 години Ветко Арабаджиев е бил проверяван от ГДБОП и Икономическата полиция. Разработката била за отклонение на 100 млн. лв. от Данък добавена стойност по разнообразни покупко-продажби “.

Десет години по-късно Ветко Арабаджиев още веднъж е обект на инспекции.

Образувано е досъдебно произвеждане за проведена незаконна група, основана за отбягване на заплащане на данъчни отговорности.

До момента са арестувани към 10-ина души. Те са от разнообразни компании и компании. Открити са 150 000 лв. в кутия за обувки.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР