Окръжният съд във Варна уважи исканията на наблюдаващите прокурори от

...
Окръжният съд във Варна уважи исканията на наблюдаващите прокурори от
Коментари Харесай

Расте броят на измамените от мними строители

Окръжният съд във Варна почете настояванията на наблюдаващите прокурори от Окръжната прокуратура и дефинира четиримата мъже, привлечени като обвинени, да останат в ареста. Те са упрекнати за измами, осъществени след прелиминарен сговор и в огромни размери като продължаващи закононарушения, както и за разнообразни типове изнудване.

 

Междувременно не престават да валят сигнали от пострадали жители. При обиските и претърсванията в домовете на задържаните са открити още документи и контракти.

„ След репортажа Окръжната прокуратура във Варна се ангажира с инспекция по три досъдебни производства и няколко преписки, водени към оня миг. Формиран беше екип от наблюдаващи прокурори, който взе решение да стартира следствие. Допълнителните сигнали след репортажа са приобщени към материалите по делото. Ако бъде потвърдена виновността на арестуваните, те ще получат тежки санкции ”, изясни окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров.

 

Припомняме, че следствието на NOVA в рубриката " По следите " с Вероника Димитрова сподели по какъв начин тъкмо работят измамниците. Пускат разгласи за поправки на покриви, а по-късно бригада отива и скапва съзнателно целия покрив. Стига се и до заплашване, в случай че хората се възпротивят да платят за последващата реорганизация.

 

Групата е работила минимум две години. Почти всички арестувани са престъпно проявени за измами. Обещавали са строителни работи освен в област Варна, само че и отвън нея. Договаряли са се за избрани цени, поемали са отговорности за поправки на покриви и огради, само че след това са променяли изискванията или не са ги изпълнявали. Предстои експертизи да изяснят на какъв брой възлизат вредите за пострадалите.

Националната организация за приходите ревизира общо 40 жители и свързани с тях компании по съмнение в присъединяване в незаконната група. Към момента Национална агенция за приходите прави общо 7 проверки, 11 инспекции за параленост на приходи и имущество на физически лица и 29 контролни производства за определяне на обстоятелства и условия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР