Акцията, която ГЕРБ организира срещу архимандрит Дионисий – участник в

...
Акцията, която ГЕРБ организира срещу архимандрит Дионисий – участник в
Коментари Харесай

ГЕРБ издейства от Св. Синод порицание за духовника от протеста

Акцията, която ГЕРБ провежда против архимандрит Дионисий – участник в антиправителствените митинги, получи цялостната поддръжка на Св. Синод на Българската православна черква.

От партията на Бойко Борисов висшето духовенство да се произнесе по политическите изяви на Дионисий. В, оповестена на интернет странацата му в четвъртък, Св. Синод оповестява, че през 2017 година е наложил възбрана на архимандрита да прави свещенодействие. Срещу него е започнала и „ църковно-наказателна правосъдна процедура ” по редица обвинявания: кощунствено отношение към светото Причастие, оскърбяване и ругатни против архиереи на църквата, завеждане на правосъдни каузи против патриарха, редовно непокорство към църковната подчиненост и други

„ Въпреки наложеното му наказване, архимандрит Дионисий (Мишев) продължава от 2017 година до през днешния ден със своите оскърбителен изказвания да демонстрира обществено жестоко и непочтително отношение към Българския патриарх и към Светия Синод, да ругатни в своите политически „ проповеди “ и медийни изяви българските архиереи и да служи по този метод за съблaзън на народа Божи ”, настояват от Св. Синод. Затова през февруари 2016 година висшите духовници публично афишират обществените изказвания на архимандрита за „ негово частно мнение, което по никакъв метод не показва позицията на Българската православна черква ”.

„ В дните на Светата и Велика Четиридесетница – време на пост, смирение, нравствен героизъм и молитвено самовглъбяване, призоваваме православните християни да не се поддават на съблазнителното държание на подсъдния клирик, а да се молят на Всемилостивия Бог за неговото вразумление, изправление и избавление ”, приключва позицията на Св. Синод.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР