Акционерите на "Св. Св. Константин и Елена холдинг" АД -

...
Акционерите на "Св. Св. Константин и Елена холдинг" АД -
Коментари Харесай

Мениджърите на Св. Св. Константин и Елена холдинг ще решават за нови акции и облигации

Акционерите на "Св. Св. Константин и Елена холдинг " АД - Варна направиха промени в предмета на активност на сдружението, излиза наяве от протокола от общото заседание, извършено на 17 април. Те допълниха и актуализираха и устава на холдинга.

Решението на общото заседание за увеличение капитала ще се взема с 3/4 болшинство от гласовете на показаните на съвещанието поименни акции, взеха решение акционерите. Управителният съвет ще има право в период до пет години от регистриране на измененията в устава да усилва капитала до 15 000 000 лв. посредством издаване на нови излъчвания обикновенили привилегировани поименни акции. Решенията ще се вземат от Управителния съвет с утвърждението на Надзорния съвет. В този случай не е належащо авансово или следващо утвърждение на общото заседание на акционерите. Увеличението може да се извърши еднократно или на части до постигане на размера, посочен нагоре.

Разпоредбата на параграф 2 от Заключителните разпореждания придобива следното наличие: "Настоящият правилник овластява Управителиня съвет да взема решения за издаване на всевъзможни типове облигации, в това число и конвертируеми, в размер на 10 000 000 евро или равностойността им в лв., по реда на изискванията на Търговския закон и/или Закона за обществено предложение на скъпи бумаги. В решенията на Управителния съвет се дефинира типа на облигациите, параметрите на облигационния заем и реда и изискванията за издаване на дълговите бумаги. Решението на Управителния съвет предстои на утвърждение от Надзорния съвет. Правомощията по актуалната наредба се упражняват от Управителния съвет в период до пет години, считано от датата на вписването на актуалното изменение на устава в Търговския указател. "

На съвещанието са участвали представители на 1 642 894 акции, представляващи 71.13% от всички бумаги с право на глас на сдружението, в това число акционери, присъстващи персонално с 1 191 213 броя, и акционери, показани от пълномощници с 451 681 акции. Сред тях са и пенсионните фондове на ПОК "Съгласие " и на ПОК "ЦКБ-Сила ".

"Св. Св. Константин и Елена холдинг ", дружно с дъщерните си сдружения, ръководят над седем хотела в категорията от две до пет звезди и са ситуирани, както на територията на комплекса, по този начин и отвън него. "Св. Св. Константин и Елена " е един от най-динамично разрастващите се български курорти, утвърдил се и като желана дестинация със значимо място на европейската туристическа карта.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР