Акционерите на "Чайкафарма Висококачествените лекарства" АД - София ще обсъдят

...
Акционерите на "Чайкафарма Висококачествените лекарства" АД - София ще обсъдят
Коментари Харесай

Чайкафарма отново увеличава капитала за нови разработки

Акционерите на "Чайкафарма Висококачествените медикаменти " АД - София ще обсъдят предлагането със сума в размер на 10 000 000 лева да се усили капитала на сдружението. Това излиза наяве от поканата за привикване на постоянно общо заседание на 8 април.
В дневния ред е точката за систематизиране на финансовия резултат от предходната година. Нетната облага е в размер на 11 198 553.55 лв., като пораства с една трета по отношение на 2017-а. Предложението е 10% от нея да остане като наложителен запас, а 78 698.19 лева да влязат във фонд "Допълнителен запас ".
В последните три години нормална процедура за "Чайкафарма Висококачествените медикаменти " е да разпределя дял в акции, т.е. да прави нарастване на капитала със лични средства. В резултат на това сега капиталът на сдружението е в размер на 72 200 000 лв..

Преди да се вземе решение по тези въпроси обаче би трябвало акционерите да одобрят отчета на мениджърите за активността на "Чайкафарма Висококачествените медикаменти " АД и годишния финансов доклад на сдружението за 2018 година. И през четвъртото тримесечие на предходната година компанията продължава да обновява продуктовата си листа, която сега включва 150 произведения. Те се създават и създават в двата й завода.
Сред другите точки в дневния ред са разискване на промени в Одитния комитет и освобождение на членовете на съвета на шефовете - Бисер Георгиев - изпълнителен шеф, Красимир Виделов и Иван Николов, от отговорност за активността им през миналата година.
Предвидени са и промени в устава на сдружението (във връзка с нарастване на капитала).
Акционерите ще прегледат отчет за осъществяване на Политика за възнагражденията на членовете на управителните органи и ще дефинират възнаграждението на членовете на съвета на шефовете за 2019 година.
При липса на кворум общото заседание ще се организира на 21 юни на същото място и при същия дневен ред, прецизират от фармацевтичната компания.

"Чайкафарма Висококачествените медикаменти " АД е производител на лекарствени артикули в България. В унисон със стратегическите цели на компанията за бистрота и напредък, "Чайкафарма " става обществена компания на 21 май 2015 година. Оттогава акциите на сдружението се търгуват сполучливо на "Българската фондова борса " АД. За последните дванадесет месеца цената на тези бумаги е скочила със 124 %.

През 1999 година Тихомир Каменов, български правист, специализирал интернационално право, и Тони Веков, биотехнолог, основават "Чайкафарма Висококачествените медикаменти " АД и построяват първия цех във Варна. Към края на предходната година Тихомир Каменов управлява 95.71% от капитала на фармацевтичната компания.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР