Акциите под наслов “Свалете цените бяха организирани от профсъюзитеПрезидентът подкрепи

...
Акциите под наслов “Свалете цените бяха организирани от профсъюзитеПрезидентът подкрепи
Коментари Харесай

Протести в Австрия срещу високите цени

Акциите под наслов “Свалете цените ” бяха проведени от профсъюзите
Президентът поддържа настояванията на хората

Над 20 000 души участваха в митинг във Виена против повишаването на живота, а в цялата страната на митинги излязоха повече от 32 000 души. Демонстрациите под мотото “Свалете цените ” бяха проведени от Австрийския съюз на профсъюзите, съобщи Българска телеграфна агенция.

Днес в Австрия стартират договарянията за повишение на браншовите групови трудови контракти и това бе мотивът съюзът на профсъюзите да провежда митингите в събота.

Ораторите насочиха апел за по-нататъшни държавни ограничения за преодоляване на енергийната рецесия и за преустановяване на ценовата детонация.

Президентът Александър Ван дер Белен показа в туитър, че поддържа настояванията на хората. Увеличаващото се повишаване и последствията от него слагат пред огромно тестване доста от работещите, акцентира президентът. “Така, както се намесваме, регулирайки енергийните цени, по този начин би трябвало да реализираме и обществена сигурност против повишаването ”, добави още Ван дер Белен.

Профсъюзите слагат условие за брутна минимална заплата от 2000 евро. Представителите на трудещите целят нарастване, доста по-високо от инфлацията, само че работодателите не виждат благоприятни условия това да се случи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР