Южна Корея предупреди гражданите си, живеещи близо до границата със

...
Южна Корея предупреди гражданите си, живеещи близо до границата със
Коментари Харесай

Северна Корея изпрати над 120 балона с боклук и екскременти към Южна Корея

Южна Корея предизвести жителите си, живеещи покрай границата със Северна Корея, да бъдат нащрек, откакто медии оповестиха, че са засечени над 120 балона, пренасящи разнообразни предмети, в това число нещо, което наподобява като отпадък и екскременти, оповестява " Ройтерс ".

Армията на Южна Корея уточни, че неидентифицирани обекти, за които се счита, че са от КНДР, са били видяни покрай мощно укрепената граница и прикани хората да се държат настрани и да рапортуват за тях на военните или полицията. Тя назова този акт " долнокачествен и рисков ".

Военният отдел за взривни муниции и екипът за реагиране на химическа и биологична война са били мобилизирани да инспектират и съберат предметите.

По данни на локални медии до през днешния ден са били засечени повече от 120 балона, като някои от тях към този момент са се приземили на земята, а други са към момента във въздуха.

Снимки, публикувани от южнокорейски медии, демонстрират надут бял балон със завързана за него найлонова торбичка, а на друго изображение - нещо, което наподобява като спукан балон с отпадък, разпилян към него.

В неделя заместник-министърът на защитата на Северна Корея се зарече да упражнява " мощна мощ за самозащита " и предизвести, че " купища от отпадъчна хартия и нечистотия " ще бъдат изпратени на юг в отговор на летящите " мръсни неща " към Север.

Години наред южнокорейски деятели изпращаха балони до Северна Корея, носещи листовки с рецензии против нейните водачи, както и USB памети с кей-поп музикални видеоклипове.

Северна Корея и Южна Корея механически остават във война, откакто съглашение за помирение постави завършек на боевете в Корейската война от 1950-1953 година

Техните огромни армии влизат в конфликти през междукорейската граница. Северна Корея е разположила ракети, ориентирани към Юга, и постоянно заплашва да унищожи своя комшия.

Питър Уорд, теоретичен помощник в института Седжонг, означи, че изпращането на балони е доста по-малко рисковано от предприемането на открити военни дейности.

" Тези типове тактики на сивата зона са по-трудни за противопоставяне и подържат по-малък риск от неконтролируема военна ескалация, даже в случай че са ужасни за цивилните, които в последна сметка са целта ", изясни той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР